Öt dolog, amit nem tudott az 50 éves Hugh Jackmanről

 

Mert többet érdemes róla tudni, minthogy ő Farkas az X-Menből.

Október 12-én betöltötte az ötvenet Hugh Jackman. Az Oscar-díjra jelölt Golden Globe-díjas ausztrál színészt és producert a legtöbben az X-Men-filmek Farkasaként ismerik, melytől ő persze sokkal-sokkal több. Íme öt dolog, amit talán nem tudott róla:

Hugh Jackman. (Fotó: Getty Images/Peter Carrette Archive)

Hugh Jackman (Fotó: Getty Images/Peter Carrette Archive)

1. Édesanyja 8 évesen elhagyta

Angol szülők ötödik gyermekeként látta meg a napvilágot, testvérei közül egyedül ő született Sydney-ben. Nyolcéves volt, amikor egy reggel anyja elkísérte az iskolába, majd összeszedte a holmiját, és búcsú nélkül visszaköltözött Angliába. Tizenkét éves koráig miden nap arra várt, hogy anyja egyszer csak besétál az ajtón, és újra egy család lesznek. Végül két húga visszatért Angliába, apja pedig egyedül nevelte fel három Sydney-ben maradt fiát.

2. Testnevelő tanárnak készült

A középiskola befejezése után adott magának egy pihenő évet, és Angliába utazott testnevelés tanárnak. Sydney-be visszatérve kommunikáció szakos egyetemista lett. Az utolsó évben szüksége volt még néhány kreditre a diplomájához, ezért a könnyű vizsga reményében, drámaórákat vett. Vizsgaelőadására később így emlékezett vissza: „Olyan volt, mint amikor rátalálsz a saját törzsedre. Jobban otthon éreztem magam közöttük, mint az egyetemi éveim alatt bárhol, bármikor.”

1991-ben vette át a diplomáját, de már nem akart újságíró lenni. Színésziskolába iratkozott, közben egy edzőteremben dolgozott recepciósként. Itt futott össze az Oscar-díjas operatőr, Dean Semler feleségével, aki elmenőben annyit mondott neki: „Ne aggódj, nemsokára nagy sztár lesz belőled.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hugh Jackman (@thehughjackman) által megosztott bejegyzés,

 

3. Első sorozatában megtalálta élete szerelmét

A Szomszédok című ausztrál szappanoperában ajánlottak neki szerepet, mellyel könnyen befuthatott volna. A népszerű sorozatnak olyan sztárok köszönhetik ismertségüket, mint Kylie Minogue, Russell Crowe, Guy Pearce, Margot Robbie, valamint Chris és Liam Hemsworth. Jackman azonban nemet mondott, és újabb három évet töltött el egy színiakadémián.

Még a vizsgaelőadáson megcsörrent a telefonja, a Deborra-Lee Furness főszereplésével készülő Correlli című krimisorozatba hívták. A csúfosan megbukott széria forgatásán beleszeretett a nála több mint tíz évvel idősebb Furnessbe, akivel 1996-ban mondták ki a boldogító igent. Szerelmük azóta is töretlen, két gyermeket fogadtak örökbe.

4. 32 éves volt, amikor nevét a mozinézők is megismerték

2000-ben robban be a mozikba Bryan Singer rendező nagy költségvetésű X-Men: A kívülállók című filmje. A főszerepet eredetileg a brit Dougray Scottra akarta bízni, aki nem tudta elvállalni, mert a Mission Impossible 2. forgatásán dolgozott. A rendező Russell Crowe-t is megkereste, de ő régi barátját, Jackmant ajánlotta. Singer az utolsó pillanatban bólintott rá, és ezzel Jackman személyében új szupersztár született.

A mutánsok világában játszódó, képregény alapján készült moziban egy természetfölötti képességekkel rendelkező farkasembert jelenített meg. A szerephez Mike Tyson mozdulatait gyakorolta, akinek nyers dühe tökéletesen illett Loganhez. Természetesen a további folytatásokban is szerepelt, összesen kilencszer bújt Rozsomák bőrébe. Tizenhét év után, 2017-ben búcsúzott a szereptől a Logan – Farkas című résszel, és azt állította, hogy nem tér vissza többé a szerephez.

Hugh Jackman. (Fotó: Getty Images/Stephane Cardinale - Corbis)

Hugh Jackman (Fotó: Getty Images/Stephane Cardinale – Corbis)

5. Úgy énekel, hogy leesik az álla!

2012 termése a nagy szenzációt keltett háromszoros Oscar-díjas musical, A nyomorultak, amelyben Jean Valjeant személyesítette meg. Csalódására a legjobb férfi főszereplőnek járó aranyszobrot nem ő kapta meg, de a filmgálákról mégsem tért haza üres kézzel, a szerepért Golden Globe-díjjal jutalmazták. Ugyancsak énekesi tehetségét mutatta meg A legnagyobb showman című kosztümös musicalben, mely váratlanul óriási sikert aratott a nézők körében, a filmet az év legjobb produkciójának kiáltották ki, és Hugh-t újra Golden Globe-díjra jelölték.