Valójában öngyilkos lett az Austin Powers-filmek sztárja

 

Közzétették a friss halottkémi jelentést Verne Troyer halálával kapcsolatban.

Öngyilkosságnak minősítette az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat az áprilisban alkoholmérgezésben elhunyt amerikai színész, kaszkadőr és humorista, Verne Troyer halálát.

Verne Troyor. (Fotó: Getty Images/Tibrina Hobson)

Verne Troyor. (Fotó: Getty Images/Tibrina Hobson)

A Los Angelesben helyi idő szerint szerdán közzétett halottkémi jelentés szerint a törpenövésű, 81 centiméter magas színész vérében “potenciálisan halálos” volt az alkoholszint, és amikor április 3-án kórházba került, Troyer többször is kijelentette, hogy meg akar halni.

A leginkább az Austin Powers-kémfilmparódiákból a Kicsi Én nevű figuraként ismert színész 49 évesen, április 21-én hunyt el egy Los Angeles-i kórházban, miután több szervének működése leállt. A jelentés “alkoholmérgezés következményének” nevezte a halál okát. “Az elhunyt történetét és a jelenleg ismert körülményeket figyelembe véve a halál módja öngyilkosság” – írta jelentésében Martina Kennedy halottkém.

A jelentés szerint Troyer kihívta a mentőket, de már a telefonban többször kijelentette, hogy meg akar halni, és a kórház sürgősségi osztályára érkezve is megerősítette ezt. Ismerősei szerint a férfi depresszióval küzdött és öngyilkossági gondolatai voltak, már egy évvel korábban is hasonló állapotban került kórházba. Tavalyi kórházi kezelése alkalmával elismerte alkoholfüggőségét. “Bár nem mindig könnyű küzdelem, kész vagyok folytatni a harcot nap mint nap” – mondta akkor egy interjúban.

Amikor 25 kilogrammosan beszállították a kórházba, Troyer véralkoholszintje 3 ezrelék volt, ami egyes felnőtteknél már halált okozhat. Verne Troyer az achondroplasia autosomalis nevű genetikai rendellenesség, a törpenövés egyik leggyakoribb fajtája következtében rekedt meg a növekedésben.

Verne Troyor és Mike Meyers a Kicsikém - Sir Austin Powers 2-ben. (Fotó: Getty Images/Hulton Archive)

Verne Troyor és Mike Meyers a Kicsikém – Sir Austin Powers 2-ben. (Fotó: Getty Images/Hulton Archive)

Több mint két évtizedes színészi pályafutása során Troyer számos filmben, televíziós sorozatban és showműsorban szerepelt. Játszott az első Harry Potter-filmben: Ampókot, a varázslók bankját őrző koboldok egyikét alakította, később azonban lecserélték Warwick Davisre.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!