Sztárparádé várható Eugénia hercegnő pénteki esküvőjén

 

A ceremónián fellépő híresség nevét már bejelentették, azonban további hollywoodi sztárok is várhatók a nagy napra.

A 28 éves Eugénia hercegnő, II. Erzsébet brit uralkodó unokája, András yorki herceg és egykori felesége, Sarah Ferguson lánya polgári származású barátjához, a 30 éves Jack Brooksbankhez megy feleségül október 12-én. Az eseményre ezerkétszáz embert hívnak meg, azt persze eddig is lehetett tudni, hogy a hercegnő és párja által támogatott jótékonysági szervezetek képviselői, Windsor lakói, sőt, egy csapat gyerek Eugénia egykori iskolájából is meghívást kapott, most azonban pontosabb részletek is kiderültek.

Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank eljegyzési fotója. (Fotó: MTI/EPA)

Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank eljegyzési fotója. (Fotó: MTI/EPA)

Egy híresség már biztosan jelen lesz, sőt énekelni is fog az ifjú párnak, aki nem más, mint Andrea Bocelli. Az olasz tenort a Királyi Filharmonikus Zenekar kíséri majd. Bár ez még nem megerősített, de a vendégek között ott lehet még, George és Amal Clooney, Ellie Goulding, Robbie Williams és Ayda Field, sőt, Mila Kunis és Ashton Kutcher is, akik a menyasszony testvérének barátai.

Andrea Bocelli olasz tenorista (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Andrea Bocelli olasz tenorista (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szertartást a windsori Szent György-kápolnában tartják öt hónappal az után, hogy Eugénia unokatestvére, Harry herceg ugyanott feleségül vette amerikai menyasszonyát, Meghan Markle-t. Ami pedig a további részleteket illeti, a torta elkészítésére a pár Sophie Cabotot kérte fel, ő süti meg a kiválasztott vörös bársony és csokoládés süteményt. A cukrásznő minden bizonnyal ez alkalommal is cukorvirágokkal és saját kezűleg festett mintákkal díszíti majd a tortát, melyek a védjegyei.

Eddig az a hír járta, hogy Eugénia mégsem fog tudni versenyre kelni az esküvő méretét illetően Meghan hercegnével, mivel egy televíziótársaság sem kapott az esemény közvetítési lehetősége után, de a brit ITV This Morning című műsora örömmel elvállalta a megtisztelő feladatot. Helyi idő szerint délelőtt tíz órától, egészen délután fél egyig lehet majd figyelemmel követni az év második legjobban várt királyi esküvőjét.

A Szent György kápolna, ahol összeadják Eugéniát és Jacket. (Fotó: Getty Images)

A Szent György kápolna, ahol összeadják Eugéniát és Jacket. (Fotó: Getty Images)

Ami pedig az esküvő talán egyik legfontosabb részletét, a menyasszonyi ruhát illeti, még tart a fazonról való találgatás. Az azonban biztosnak tűnik, hogy a ruhát Eugénia kedvenc divatháza, az Erdem tervezi.

„Az egyetlen dolog, amiben biztos voltam, amikor bejelentettük az eljegyzésünket, az a ruha volt. Tudtam a tervezőt, a fazont. Nem hittem volna, hogy pont én leszek az, aki tudja majd, hogy mit akar, szóval nagyon magabiztos voltam” – nyilatkozta Eugénia a brit Vogue-nak.

Sarolta Pippa Middleton tavalyi esküvőjén. (Fotó: Camera press)

Sarolta Pippa Middleton tavalyi esküvőjén. (Fotó: Camera press)

A hercegnői ékszerben sem lesz valószínűleg hiány, feltételezhető, hogy a York tiarát viseli majd a ruhájához, melyet édesanyjának, Sarah Fergusonnak készítettek 1986-os menyegzőjére. A menyasszony tanúja, testvére, Beatrix hercegnő lesz, de Katalin és Vilmos gyerkőcei is fontos szerepet kapnak: György herceg esküvői apród lesz, míg a kis Sarolta koszorúslány, épp úgy, mint Robbie Williams lánya, Theodora Rose.