Carrie Underwoodnak nehéz döntést kellett meghoznia karrierje érdekében

 

A country énekesnő vállalta a rizikót, és távozott az eddigi kiadójától.

Mind a Sony, mind a Universal zenekiadó óriási mogulnak számít a zeneiparban. Az amerikai countryzene, főleg annak rádiósított, poposított válfaja pedig annyira népszerű az Államokban, hogy ezek a nagy kiadók külön erre a célra egy „alkiadót” is működtetnek, egyaránt a Nashville nevet a brand mögé biggyesztve.

Annyi történt, hogy az egyik legszebb és legjobb hangú „aranytojást tojó tyúk”, Carry Underwood átigazolt a Sony Nashville-től a Universal Nashville-hez. Láttunk már ilyet a poptörténelemben, de az ilyeneknek leginkább szakmai lejtmenet, kereskedelmi sikertelenség, megfáradás szokott lenni a hátterében, mert ha jól megy a munka, akkor szerződéshosszabbítás szokott következni.

Carrie távozása már épp okot adott volna a pletykákra, de az énekesnő egy teljesen érthető és érzelmileg is alátámasztott magyarázattal szolgált. Amikor a Sony-nál az American Idol utáni első lemezét készítették, azzal a Ciny Mabe-bel dolgozott együtt, aki azóta épp a Universalhoz szegődött a country-szakág elnöki székébe.

„Cindy-vel nagyon jó volt együtt dolgozni. Amikor távozott, teljesen kikészültem.” – emlékezett vissza Underwood, aki hosszú évek kínját orvosolhatja mostani váltásával.