Sorozatszerepet kapott a francia first lady

 

Brigitte Macron régóta rajongója a Vestiaires című vígjátéksorozatnak, ebben lesz látható a hétvégén.

Brigitte Macron, a francia köztársasági elnök felesége vendégszerepel egy francia tévésorozatban. A 65 éves first lady a France 2 csatornán futó Vestiaires (Öltözők) című televíziós vígjátéksorozat következő, szombaton sugárzott epizódjában alakítja saját magát.

Emmanuel és Brigitte Macron. (Fotó: Getty Images/Alex Wong)

Emmanuel és Brigitte Macron. (Fotó: Getty Images/Alex Wong)

A sorozat két és félperces részei egy úszóklub fogyatékkal élő sportolóiról szól. “Tudtuk, hogy nagy rajongója a sorozatnak, ezért merült fel bennünk, hogy felkérjük a szereplésre” – mondta el Adda Abdelli, a széria alkotója.

Párizs, 2017. május 7. Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter a felesége, Brigitte társaságában integet támogatóinak a párizsi Louvre múzeumnál 2017. május 7-én, miután győzött a francia elnökválasztás második fordulójában. (MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Párizs, 2017. május 7.
Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter a felesége, Brigitte társaságában integet támogatóinak. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A különleges epizódot beharangozó reklámklipben Brigitte Macron azt a világoskék ruhát viseli, amelyben férje, Emmanuel Macron tavaly májusi beiktatásán jelent meg, és nem is titkolja, hogy lámpalázas.

A francia first lady korábban egy amiens-i középiskolában tanított és az iskola színjátszókörét is vezette. Akkor ismerte meg későbbi férjét, Macront, amikor még diákként oda járt. A francia elnök a közelmúltban szintén megjelent egy dokumentumfilmben, amelyet a májusi cannes-i filmfesztiválon mutattak be. A La Traversée című produkció azt vizsgálta, hogyan változott Franciaország az 1968-as diáklázadás óta.