Jamie Olivert nagyon megviseli, hogy elveszítheti az étteremláncát

 

Leginkább alkalmazottai miatt aggódik, nem akarja őket cserbenhagyni.

Nem titok, hogy a 43 éves brit szakács, Jamie Oliver életének egyik legnehezebb időszakát éli, hónapok óta azért küzd ugyanis, hogy ne kelljen bezárnia étteremláncát, a Jamie’s Italient. A sztárséf a Heart London Breakfast rádióműsorban vallotta be, hogy nem adja fel a küzdelmet, mivel 1700 alkalmazottjának a sorsa múlik a kitartásán, akik családját nem szeretné cserben hagyni.

Jamie Oliver. Fotó: Getty Images

Jamie Oliver. Fotó: Getty Images

Jamie nagyon büszke rá, hogy a nevét viselő lánc még a saját tulajdonában van, ami ritka dolog, éppen ezért nem akar veszíteni, saját vagyonából már 13 millió fontot csoportosított át a cég megmentésére. Oliver eredetileg 37 olasz éteremmel kezdte, 12-őt azonban be kellett zárni “a tökéletes vihar” miatt, ahogyan azt a menedzsmentje nevezi. Mind a magas bérleti díjak, a növekvő árak, az élelmiszerek költségei, a felkapott belvárosi utcák hanyatlása és a brexit is hozzájárult a jelenlegi helyzethez.

Jamie egyébként pár napja azzal került a címlapokra, hogy megszabadította otthona környékét az ott fosztogató betörőtől, aki az ő házába is megpróbált bejutni. A séf szerencsére otthon volt, amikor egyszer csak zajra lett figyelmes, amikor pedig kinézett az utcára, látta a menekülő rablót, akinek azonnal a nyomába eredt. Jamie-nek sikerült letepernie a férfit, ekkor a szomszédok is közbe léptek, nem sokkal ezután pedig a rendőrség is kiérkezett.