Károly herceget is díjazták a GQ magazin Év férfija gáláján

 

Kiemelkedő jótékonysági munkáját ismerte el a neves magazin.

Károly herceget és Rose McGowan amerikai színésznőt is díjazta a GQ magazin “Az év férfija” gáláján Londonban. A 69 éves trónörököst, aki több mint 400 szervezet elnöke vagy védnöke, az emberiséget szolgáló jótékonysági munkájáért jutalmazták a szerkesztőség életműdíjával. Kiemelték továbbá az elmúlt csaknem 50 évben végzett szolgálatát a környezetvédelem és a vallási tolerancia területén.

Károly herceg a GQ magazin főszerkesztőjéről, Dylan Jonestól vehette át a díjat. (Fotó: Hetty Images/Dylan Jones)

Károly herceg a GQ magazin főszerkesztőjéről, Dylan Jonestól vehette át a díjat. (Fotó: Hetty Images/Dylan Jones)

A gála inspirációs díját idén először egy színésznő, Rose McGowen kapta, aki a meetoo mozgalom legnagyobb mozgatóereje volt, köszönhetően annak a nyitottságnak, mellyel saját tapasztalatait kezelte a szexuális erőszak elleni küzdelemben.

Rose McGowan. (Fotó: Getty Images/Mike Marsland)

Rose McGowan. (Fotó: Getty Images/Mike Marsland)

A 45 éves színésznő egyike volt annak a több mint 70 nőnek, akik szexuális erőszakkal vádolták Harvey Weinstein hollywoodi filmmogult. A GQ (Gentlemen’s Quarterly) életmódmagazin díjait tizenegy országban, köztük az Egyesült Államokban, Mexikóban, Nagy-Britanniában, Indiában, Kínában és Japánban is átadják.

A londoni díjátadó gálát a Tate Modern múzeumban tartották, a ceremónián a szórakoztatóipar, a divat, a politika és a sport számos jelentős képviselője, többek között Kylie Minogue, Chris Hemsworth és Donatella Versace is részt vett.