Nem akárki csatlakozott az új Joker-filmhez

 

A Joaquin Phoenix főszereplésével készülő moziban, Batman apjának karakterére is megtalálták a legmegfelelőbb színészt.

Júliusban kiderült, hogy zöld utat kapott a Warnernél készülőben lévő Joker-eredetfilm, amelyet Todd Phillips rendez, és amelynek főszerepét Joaquin Phoenix kapta. A film teljesen különálló történet lesz és semmilyen módon nem kapcsolódik majd a DC-univerzumába illeszkedő, Jared Leto főszereplésével készülő mozihoz.

Joaquin Phoenix. (Fotó: Getty Images/Mat Hayward)

Joaquin Phoenix. (Fotó: Getty Images/Mat Hayward)

Egyre több nagy név csatlakozik a stáblistához, most például a Batman apját, Thomas Wayne-t alakító Alec Baldwin. Míg a képregényben Thomas egy bérgyilkos áldozata, addig a Tim Burton által rendezett 1989-es moziban Joker a gyilkosa. Egyelőre nem tudni, melyik irányt veszi majd az új történet.

Joaquin Phoenix filmjét úgy írják le, mint ami a társadalom által kirekesztett embert tárja majd a nézők elé, de nem csak karaktertanulmány lesz, hanem egy bővített tanmese is. A film állítólag sokkal komorabb hangvételű lesz, mint amit a képregényfilmektől megszokhattuk, ezzel együtt viszont a költségvetése sokkal szűkösebb, 55 millió dollár áll a stúdió rendelkezésére.

Alec Baldwin. (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

Alec Baldwin. (Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo)

A Todd Phillips által rendezett moziban olyan sztárok szerepelnek majd, mint Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, és Marc Maron.