Drótkötél pálya készül a Hollywood felirathoz

 

A nehezen megközelíthető látványossághoz a Warner Bros. felvonót tervez.

Drótkötélpályát tervez a Hollywood felirathoz a Warner Bros. filmstúdió. A Los Angeles hegyeinél látható óriásbetűkhöz egyelőre kanyargós, körülményes útvonal vezeti a turistákat.

A Hollywood felirat. Fotó: Wikipedia

A Hollywood felirat. Fotó: Wikipedia

A stúdió benyújtotta a városnak a terveket, melyek szerint a látogatókat egy több mint 1,6 kilométeres pályán haladó kabinos felvonó vinné a város nevezetességéhez – írja a Los Angeles Times.
A környéken lakók régóta panaszkodnak a szabálytalanul parkoló autókra és a turistabuszok okozta torlódásokra. A navigációs eszközök segítségével egyre több turista találja meg az utat a 13,4 méter magas betűkhöz.

A Warner Bros. projektmenedzsere a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy környezetbarát megoldást kerestek a környéken lakókkal és a várossal összhangban. A stúdió által finanszírozott Hollywood Skyway projekt költségeit 100 millió dollárra (27,7 milliárd forintra) becsülik.

A felvonónak a stúdió Burbankban lévő központjától egy látogatóközpontig és kilátótérig vezető útja a tervek szerint hat percig fog tartani. Az engedélyek beszerzése és az építkezés több évig is eltarthat.
Az eredetileg Hollywoodland feliratot 1923-ban egy brókercég állíttatta fel az akkor még lakatlan dombvidéken. Az 1940-es évek végén az építményt felújították, az utolsó négy betűt eltávolították.