Geoffrey Rush egészsége rámehet a rágalmazási perére

 

A színész új darabjában való szereplését is lemondta a napokban.

A sydney-i Daily Telegraph újságot rágalmazásért beperelő Geoffrey Rush lemondta szereplését a Melbourne-i Színházi Társulat egy ősszel debütáló Shakespeare-előadásában “a körülményekre és orvosi tanácsra” hivatkozva.

Geoffrey Rush. Fotó: Rex Features

Geoffrey Rush. Fotó: Rex Features

Az Oscar-díjas színészről decemberben jelent meg egy cikk a Telegraphban, amely azt állította, hogy 2015-ben a Sydney-i Színházi Társulat Lear király-előadásának idején helytelen szexuális magatartást tanúsított Eryn Jean Norvill színésznővel szemben. Rush azonnal cáfolta a gyanúsítást. A színész beperelte a lapot rágalmazásért, mert mint keresetében írta, a cikk “perverz szexuális ragadozóként állította be”. Ügyvédje áprilisban az Ausztrál Szövetségi Bíróság előtt elmondta: a rágalmazás annyira megviselte ügyfelét, hogy alig eszik, nem tud aludni, szorongása miatt gyógyszert kell szednie.

Rush a múlt héten Sydneyben találkozott a lap ügyvédeivel egy bizalmas mediációs meghallgatáson, ami arra utal, hogy az ügy hamarosan elrendeződhet. A színész azonban lemondta fellépését a Melbourne-i Színházi Társulat novemberben debütáló Vízkereszt, vagy amit akartok című Shakespeare-előadásában, amelyben Malvoliót játszotta volna az Oliviát alakító Christie Whelan Browne mellett.

Whelan Browne ellen ugyancsak rágalmazásáért folyik egy per, amelyet Craig McLachlan színész és zenész indított. McLachlannak meg kellett válnia egy színházi és egy tévészerepétől, miután Whelan Browne és két további színésznő azzal vádolta meg, hogy 2014-ben, amikor Melbourne-ben együtt léptek fel a Rocky Horror Show előadásában, szexuálisan zaklatta, megalázta őket és megengedhetetlenül viselkedett velük. McLachlan tagadta a vádakat.

A melbourne-i színtársulat igazgatója közölte, hogy elfogadták Rush döntését, de az ügyről a továbbiakban nem nyilatkoznak, “tiszteletben tartják a színész magánéletét”.
Rush 1997-ben kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Ragyogj! című filmért, és további három Oscar-jelölése is van. Sokan A Karib-tenger kalózai című népszerű sorozat Barbossa kapitányaként ismerik.