Erre egyik vendég sem számított Lajos herceg keresztelőjén

 

A szülők igazi különlegességgel készültek az alkalomból.

Hétfőn megkeresztelték Katalin hercegné és Vilmos herceg 11 hetes kisfiát, Lajos herceget, az eseményen azonban egyéb elfoglaltságok miatt nem vett részt Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg. A ceremóniába a család nem engedett bepillantást, azonban érkezésükkor több fotó is készült az édesanyja karjában szendergő kis trónörökösről, illetve most először az ötfősre bővült családról.

Katalin sugárzott a boldogságtól. Fotó: Getty Images

Katalin ölében a kis Lajossal. Fotó: Getty Images

A Justin Welby Canterbury érsek vezényelte keresztelő után a pár teadélutánt tartott Károly herceg rezidenciáján, a Clarence House-ban, ahol nem akármilyen süteményt szolgáltak fel, hanem Katalin és Vilmos 2011-es esküvői tortáját. A gyümölcstorta hét éve lefagyasztva várta, hogy ismét a család díszes tányérjaira kerülhessen, melyről csak remélni lehet, hogy senkinek nem okozott gyomorrontást.

Az esküvői torta lefagyasztása egyébként több országban is tradíció, Amerikában az első házassági évfordulón szolgálják fel újra, míg a briteknél a keresztelőkön szokás a gondosan elcsomagolt desszertet kiolvasztani.

Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvői tortája. Fotó: Getty Images

Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvői tortája. Fotó: Getty Images

A Fiona Cairns által készített 15 különálló gyümölcskenyér tortából megalkotott, részletgazdag, fondanttal bevont és 900 virággal díszített sütemény egy-egy darabja egyébként gyakorta feltűnik az aukciós oldalakon. A vendégeknek ajándékozott, díszdobozban elhelyezett szeletekre szinte azonnal akad vevő, a végösszeg pedig kivétel nélkül csillagászati.