2,5 milliárd forint értékű nászajándékról kell lemondania Harry hercegnek és Meghan hercegnének

 

A legtöbb divatcégek által felajánlott ruha vagy ékszer.

Ahogyan a kis trónörökösök születésénél, úgy a Harry herceg és Meghan hercegné esküvője alkalmával kapott temérdek ajándék is visszaküldésre kerül, illetve jótékonysági szervezetekhez juttatja el a Kensington- palota.

Harry herceg és Meghan hercegné. Fotó: MTI/EPA

Harry herceg és Meghan hercegné. Fotó: MTI/EPA

Óriási hegyekben állnak a cégektől és persze magánszemélyektől érkező nászajándékok, melyeket ahogyan a királyi család többi tagja sem, úgy az ifjú pár sem tarthat meg. Az ok egyszerű, akit személyesen nem ismernek, azoktól tilos ingyenes ajándékot elfogadniuk. Ez Harry és Meghan esetében közel 7 millió font (2,5 milliárd forint) értékű ajándék.

Persze a királynőnek még a legapróbb ajándékok sem kerülhetnek a közelébe, biztonsági okokból természetesen, így amit neki küldenek, az szinte biztos, hogy sosem kerül el hozzá.

A pár egyébként esküvői ajándékok helyett jótékonysági szervezetek támogatását kérte egybekelésük alkalmából. A jókívánságaikat kifejezni vágyók a Children’s HIV Associationnak (CHIVA), amely HIV-vírussal fertőzött brit és ír gyerekeken és családjaikon igyekszik segíteni, valamint a Crisis nevű brit segélyszerveznek adakozhattak, amely a hajléktalanokat támogatja, vagy a Myna Mahila Foundation, amely az indiai Mumbai nyomornegyedeiben élő nők sorsán próbál javítani.