Dráma a királyi családban: Meghan Markle édesapja nem vesz részt az esküvőn

 

Thomas Markle leleplezett fotói és leromlott egészségi állapota miatt nem kíséri az oltárhoz a lányát.

Hétfő esti sajtóbeszámolók szerint nem lesz jelen Harry herceg és Meghan Markle szombati esküvőjén a menyasszony édesapja, Thomas Markle.

Meghan Markle összetört édesapja döntése hallatán. Fotó: Getty Images

Meghan Markle összetört édesapja döntése hallatán. Fotó: Getty Images

Az idén 34 éves Harry herceg és a 37 éves amerikai színésznő eljegyzését november végén jelentették be, az esküvő szombaton lesz a London nyugati határában lévő Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián.

A Kensington-palota – Harry rezidenciája és hivatala – a hónap elején közzétett részletes programtervezetben még azt közölte, hogy Thomas Markle és a menyasszony édesanyja, Doria Ragland egyaránt Nagy-Britanniába utazik, ahol találkoznak II. Erzsébet királynővel és férjével, Fülöp edinburghi herceggel, Károly trónörökössel, valamint a vőlegény bátyjával, Vilmos herceggel és Vilmos feleségével, Katalin hercegnővel. Hétfő este azonban olyan értesülések jelentek meg a brit médiában, hogy Thomas Markle mégsem lesz jelen leánya és Harry esküvőjén.

Meghan édesanyja a napokban érkezik Londonba. Fotó: Getty Images

Meghan édesanyja a napokban érkezik Londonba. Fotó: Getty Images

Ennek előzménye állítólag az, hogy Thomas Markle-ról az elmúlt napokban lesifotók jelentek meg, amelyek a menyasszony apját egyebek mellett az esküvőre szánt öltönyének próbája közben ábrázolják, illetve egy internetkávézóban, ahol éppen a lányáról megjelent felvételeket, cikkeket böngészi online felületeken. A Daily Mail című brit tömeglap ugyanakkor kiderítette, hogy korántsem spontán módon elkapott, hanem megrendezett fotókról van szó.

Ezt a hétfő esti brit médiabeszámolók szerint Thomas Markle is elismerte, és közölte, hogy “nagyon kínosan” érzi magát. Esküvői részvételét állítólag azért mondta le, mert nem akar kellemetlenségeket a brit királyi családnak. Védekezésképpen azt is felhozta, hogy hat nappal ezelőtt úgynevezett csendes szívrohamot kapott, hétfőn pedig mellkasi fájdalom miatt kórházi ellátásra szorult.

Az ügyért Meghan Markle féltestvére, Samantha Markle-Grant vállalta a felelősséget. Az ITV brit kereskedelmi televíziónak nyilatkozva hangsúlyozta: mindez az ő ötlete volt, de a fotókból nem pénzt akart csinálni, hanem azt szerette volna, hogy az apjáról korábban megjelent, néha nem túl hízelgő sajtófotók után az esküvő közeledtével olyan képek is készüljenek, amelyek Thomas Markle-t jó színben tüntetik fel.

Az utolsó napokban tetőzik a családi botrány

A Kensington-palota szóvivője hétfő este csak annyit közölt, hogy Harry és menyasszonya megértést és tiszteletet kér Thomas Markle számára “ebben a nehéz helyzetben”. A brit sajtóban mindazonáltal már korábban is olyan értesülések jelentek meg, hogy kétséges a leánya édesanyjától 1988-ban elvált, jelenleg Mexikóban élő Thomas Markle jelenléte az esküvőn. Thomas Markle fia, ifjabb Thomas Markle – a hercegi menyasszony másik féltestvére – ugyanis nemrégiben azt állította, hogy apja nem is kapott meghívót a menyegzőre.

Harry herceg és Meghan Markle. Fotó: Getty Images

Harry herceg és Meghan Markle. Fotó: Getty Images

Az ifjabb Markle egyébként sem veszteget túl sok jó szót nővérére. A brit sajtóban széles körben idézett minapi nyilatkozatában azt javasolta Harrynek, hogy fújja le az esküvőt, “amíg nem túl késő”. Hozzátette azt a véleményét is, hogy ha a herceg mégis örök hűséget esküszik Meghan Markle-nak, az “a királyi esküvők történetének legnagyobb baklövése lesz”.

Harry herceg magát hibáztatja

A herceghez közel álló barát nyilatkozata szerint, Harry saját magát tartja felelősnek a történtekért. Számára ez egy újabb bizonyíték arra, hogy származása csak negatív hatással lehet a számára fontosak életére, és ezt a békát esküvője előtt pár nappal nagyon nehezére esik lenyelni.

Bennfentesek szerint Meghan összetört apja bejelentése után, de továbbra sem adja fel, vőlegényével most is arra próbálják rávenni az apát, hogy gondolja meg magát.