Megszületett Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik gyermeke

 

A Kensington-palota hivatalos közösségi oldalán közölte a nyilvánossággal az örömhírt.

Kisfia született hétfőn Katalin hercegnének és Vilmos hercegnek, a brit trón majdani várományosának.

Katalin cambridge-i hercegné. Fotó: Rex Features

Katalin hercegné (Fotó: Rex Features)

A gyermek az ötödik a brit trónutódlási sorban, Károly trónörökös – Vilmos édesapja –, valamint Vilmos és a hercegi házaspár elsőszülöttje, a négyéves György herceg és a nemsokára hároméves Sarolta után, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A Kensington-palota – Vilmos és Katalin londoni rezidenciája – hivatalos oldalán bejelentette, hogy az újszülött 3827 grammal jött a világra londoni idő szerint 11.01 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 12.01 órakor. A  protokoll szerint Vilmos herceg nem lehetett volna jelen a szülésnél, de a bejelentés szerint ezúttal kivételt tettek. A közzétett nyilatkozat szerint a királynő és a család többi tagja is örömmel fogadta a hírt.

 

A hercegi pár hivatala hétfőn fél 10-kor jelentette be hivatalos Twitter-oldalán, hogy Katalint, férje Vilmos vitte be nem sokkal hat óra előtt a kórházba. Vilmos és Katalin harmadik gyermeke Erzsébet királynő hatodik dédunokája.

A trónörökös igazán különleges napon született, hiszen április 23-án, nemcsak Szent György napja van, de 1564-ben ugyanezen a napon született Shakespeare is.

Vilmos herceg és Katalin hercegné két gyermekével, Györggyel és Saroltával. Fotó: Getty Images

Vilmos herceg és Katalin hercegné két gyermekével, Györggyel és Saroltával (Fotó: Getty Images)

A hercegi pár gyermekének nevét várhatóan a következő napokban jelentik be. A fogadási irodák véleménye az elmúlt hónapokban sokat változott, aktuálisan az Arthur, vagyis Artúr és a Philip, azaz Fülöp, a legvalószínűbb.

A pici ezúttal is a londoni St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján született, ahogyan testvérei is.