Az Agymenők sztárjai így búcsúznak Stephen Hawkingtól

 

A produkció egyik legnagyobb inspirációja volt a lángelme, aki az elmúlt 11 évben hétszer is szerepelt a szériában.

Stephen Hawking nyomot hagyott az univerzumban, ez tagadhatatlan. A világhírű brit elméleti fizikus 76 évesen szerdára virradóra elhunyt cambridge-i házában, a világ pedig gyászol. Nem csak a tudomány világa, de még Hollywood is, hiszen a koponya az utóbbi években kivette a részét popkultúrából is.

Nincs még egy sorozat, amiben annyiszor emlegették volna a zseniális tudóst, mint az Agymenők, melynek főszereplői egy Hawkinggal közös fotóval búcsúznak közösségi oldalaikon.

The Big Bang Theory (@bigbangtheory_cbs) által megosztott bejegyzés,

“Stephen Hawking emlékére! Megtiszteltetés volt, hogy szerepelt a sorozatunkban. Köszönjük, hogy inspirál minket és a világot.” – áll a széria hivatalos oldalán.

Johnny Galecki, aki Leonardot alakítja az Agymenőkben a következő sorokat írta közösségi oldalán:

“Nem csak az éles elméje, de kiváló humora is hiányozni fog. Nyugodj békében Stephen Hawking!”

A Pennyt játszó Kaley Cuoco pedig így búcsúzott:

“Óriási megtiszteltetés volt a nagyszerű Stephen Hawkinggal dolgozni. Megnevettetett bennünket, mi pedig őt. Hiányozni fogsz, de a világ is nagyon hálás azért a tudásért és bátorságért, amit utad során ránk hagytál.”

Hawking összesen hét epizódban tűnik fel az Agymenőkben, köztük a 200. epizódban, amikor Skypon keresztül felköszöntötte Sheldont, akit Jim Parsons alakít.

A tudós több közkedvelt szériában is feltűnt az évek során, köztük A Simpson családban, a Futuramában és a Star Trek: Az új nemzedékben.