Gigi Hadid gyógyíthatatlan betegsége miatt fogyott csontsoványra

 

A topmodell most reagált a bántó kommentekre.

Amikor először kifutóra lépett a legtöbben azért bírálták, mert túl formás volt a többi modellhez képest, most persze éppen az ellenkezője a probléma, most túlságosan is karcsú.

Gigi Hadid 2013-ban állítólag túl formás volt. Fotó: Getty Images

Gigi Hadid 2013-ban állítólag túl formás volt. Fotó: Getty Images

Gigi először és utoljára, de reagált a sok bántó kommentre, és igen részletesen beszámolt gyógyíthatatlan autoimmun betegségéről, mely miatt csontsoványra fogyott, akaratán kívül.

“Talán nem tudjátok, de amikor 17 éves lettem Hashimoto-betegséget diagnosztizáltak nálam. Az utóbbi néhány évben a szélsőséges fáradtság és az anyagcsere-problémák ellen, valamint a szervezet hőmegtartó képességének javítása érdekében gyógyszereket szedtem. A holisztikus kezelésnek hála pedig a pajzsmirigy értékeim is normálisak. Bár ugyanazt eszem, mint korábban, a testem most másképpen reagál. Talán túl sovány lettem emiatt, vékonyabb, mint szeretnék, mégis egészségesebbnek érzem magam.” – írta ki közösségi oldalán magából az elmúlt időszak megpróbáltatásait a modell.

Gigi Hadid mostanában. Fotó: Getty Images

Gigi Hadid mostanában. Fotó: Getty Images

Gigi betegségére nincsen gyógymód, de gyógyszerekkel jól kezelhető. Az ezzel a betegséggel élők szervezete a pajzsmirigyet támadja, így annak krónikus gyulladását idézi elő, és gyakran a szerv alulműködésével jár együtt, mely egy sor kellemetlen tünetet okoz, mint a depresszió, a koncentrációs zavar, hajhullás vagy ödéma.