A zaklatással vádolt Michael Douglas gyermekei rettegnek, így a nyilvánosság elé állt

 

A színész fülébe jutott, hogy egy volt kolléganője zaklatással fogja vádolni, így inkább megelőzte.

Meglepő módon megelőző cáfolatban tagadta állítólagos helytelen szexuális viselkedését Michael Douglas. A kétszeres Oscar-díjas amerikai színészt, producert produkciós cégének egy korábbi női alkalmazottja akarja megvádolni azzal, hogy harminc éve, az 1980-as években önkielégítést végzett előtte – olvasható a The Guardian brit napilap honlapján.

Michael Douglas amerikai színész Fotó:  MTI/EPA/Martial Trezzini

Michael Douglas amerikai színész Fotó:
MTI/EPA/Martial Trezzini

Az áldozat még nem ismertette nyilvánosan vádjait, ám Michael Douglas ügyvédei révén megtudta, hogy a Hollywood Reporter című filmes szaklapban fog megjelenni a cikk az állítólagos esetről. A színész bevallása szerint azért vállalta a megelőző interjút, mert Catherine Zeta-Jones-tól született 17 éves fia, Dylan és 14 éves lánya Carys attól fél, apjukat is megbélyegzik és kirekesztik.

A Deadline című magazinnak nyilatkozva Michael Douglas “teljes hazugságnak, koholmánynak” nevezte a vádat, aminek “semmi igazságalapja nincsen”. Egykori alkalmazottja azzal is vádolja, hogy “pirulásra okot adó szövegeket suttogott a fülébe, és használt telefonbeszélgetéseikben, és kiközösítette őt, amikor távozott a vállalattól”.

Michael Douglas feleségével és két gyermekével, Dylannel és Caryssel. Fotó: MTI/EPA

Michael Douglas feleségével és két gyermekével, Dylannel és Caryssel. Fotó: MTI/EPA

Utóbbi állításokat Douglas elenyészőnek nevezte, ugyanakkor bocsánatot kért, “ha közönségesen beszélt volna barátaival”. Azt azonban cáfolta és “teljesen valótlannak” nevezte, hogy megakadályozta volna egykori alkalmazottja előmenetelét a filmiparban.

Elmondta, hogy több mint 30 éve nem áll kapcsolatban vádlójával. Hozzátette, hogy “lesújtották az állítások, és hajlandó mindent beismerni, amiről úgy véli, hogy felelős”. “Nincs bizonyíték. Ez nem fog bíróság elé kerülni. Ez az ügy elévült” – hangsúlyozta.