Wonder Woman is feketében megy a Golden Globe-gálára

 

De nem Gal Gadot az egyetlen, aki jelezte, hogy csatlakozik a mozgalomhoz.

Gal Gadot, Saoirse Ronan, Mary J. Blige és Allison Janney is feketében megy a vasárnapi Golden Globe-díjátadó gálára, hogy jelezze szolidaritását a nők munkahelyi szexuális zaklatása ellen szerveződött Time’s Up! (Az idő lejárt!) mozgalommal, amelyet hétfőn indítottak a hollywoodi filmipar befolyásos női szereplői.

Mary J Blige. Fotó: Photoshot

Mary J Blige. Fotó: Photoshot

Blige kedden a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztiválon mondta el, hogy ő is az áldozatok között van, a részleteket azonban nem akarja megosztani a nyilvánossággal. Ugyanakkor kiáll azon nők mellett, akiket szexuálisan bántalmaztak.

A színésznő, akit Golden Globe-díjra jelöltek a Mudbound című filmben nyújtott játékáért, hozzáfűzte: fontosnak tartja a most indult kampányt és a Globe-gálára tervezett fekete ruhás tiltakozást, mert azoknak is támogatást nyújt, azok nevében is szól, akik nem tartoznak a hollywoodi filmgyártáshoz vagy a zeneiparhoz.

Gal Gadot. Fotó: Photoshot

Gal Gadot. Fotó: Photoshot

A Wonder Woman főszereplőjeként Palm Springsben díjazott Gal Gadot szintén fekete ruhát választ a vasárnapi Los Angeles-i díjátadóra, és Allison Janney is bejelentette, hogy feketében megy a ceremóniára. “Szerintem ez nagyon hatásos lesz” – mondta a tiltakozásról Az Én, Tonya című film mellékszereplőjeként Golden Globe-díjra esélyes színésznő.

A Lady Bird című film főszereplőjeként Golden Globe-díjra jelölt Saoirse Ronan elárulta, hogy egy barátnőjével érkezik a gálára, és mindketten feketében lesznek. Az Oscar-díjas Holly Hunter azt hangsúlyozta, hogy itt az ideje a szolidaritás megnyilvánulásának. Az egységes, közös fellépésnek komoly ereje van – mondta a Rögtönzött szerelem színésznője.

Saoirse Ronan. Fotó: Rex Features

Saoirse Ronan. Fotó: Rex Features