Ian McKellen ismét Gandalf szeretne lenni

 

Sorozat készül a Gyűrűk Urából, a szereposztás körül azonban nagy a titkolózás.

Mint novemberben kiderült, az Amazon Stúdió megszerezte A Gyűrűk Ura globális televíziós jogait és többévados sorozatot indít J.R.R. Tolkien regényei alapján. Eddig szinte biztosra vettük, hogy a trilógia és a Hobbit egy szereplője sem tér vissza majd a feldolgozásban, de Ian McKellen meglepő nyilatkozatot tett, ami fellelkesítette a rajongókat.

Ian McKellen. Fotó: DPA

Ian McKellen. Fotó: DPA

Graham Norton rádióműsorában kérdezte meg a 78 éves színészt, hogyan érez azzal kapcsolatosan, hogy valaki más fogja megformálni a mágust.

“Gandalfra gondolsz? Hát igen, nem mondhattam igent, mivel nem is kértek fel. Te most arra utalsz, hogy valaki más alakítja majd? Gandalf már több, mint 7000 éves, még nem vagyok öreg hozzá.” – nyilatkozta a színész. Remélhetőleg most észbe kap a stúdió és felkérik a szerepre. Ettől nagyobb örömet nem is okozhatnának a rajongóknak.

Gandalf. Fotó: AFP

McKellen eljátszaná Gandalfot, csak nem kérték fel. Fotó: AFP

A készülőben lévő fantasy-sorozat költségvetése 100-150 millió dollár között mozog majd a becslések szerint évadonként. A Középföldén játszódó új sorozat A Gyűrűk Ura: A gyűrű szövetsége eseményeit megelőző új történeteket fog elmesélni, de széria kezdődátumáról és szereplőiről egyelőre nem tudni semmit.

A Gyűrűk Ura-regények nyomán Peter Jackson rendezésében forgatott trilógia csaknem hatmilliárd dolláros bevételt hozott világszerte és 17 Oscar-díjjal jutalmazták.