A franciáknál cenzúrázták A szürke ötven árnyalatát

 

Záporoztak miatta a nézői levelek.

Dühöngenek a francia tévénézők, mert a TF1 csatorna kerek 15 percet kivágott A szürke ötven árnyalatából, természetesen az ágyjeleneteket.

Az Universal Filmstúdió által közrebocsátott, dátummegjelölés nélküli felvétel Jamie Dornan brit színészről (j) és Dakota Johnson amerikai színésznőről A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) című film egyik jelenetében.  Fotó: (MTI/AP/Universal Pictures)

Az Universal Filmstúdió által közrebocsátott felvétel Jamie Dornan brit színészről (j) és Dakota Johnson amerikai színésznőről A szürke ötven árnyalata (Fifty Shades of Grey) című film egyik jelenetében.
Fotó: (MTI/AP/Universal Pictures)

Az egyik néző azt írta a csatornának, ez olyan merénylet volt, mintha a Titanicból kivágták volna, amikor elsüllyed a hajó, elvégre A szürke ötven árnyalata pont a forró éjszakákról szól. Más azt sérelmezte, hogy este fél 11 után már lehet erotikus jeleneteket sugározni, tehát a csatorna szabályt szegett. Megint másvalaki azt említette, hogy a francia mozik 12 éven felülieknek besorolással vetítették a filmet, tehát képmutatás a cenzúra.

Ezek után még az is lehet, hogy a TF1 nem is meri műsorra tűzni a hamarosan látható harmadik részt, A szabadság ötven árnyalatát, mert a kiszivárgott információk szerint a trilógia legmerészebb epizódja lesz.

A szabadság ötven árnyalatát világszerte Valentin-nap környékén mutatják be a mozit, ahogyan az előző két részt is.