Origo: Újabb támadásba lendült a Soros-hálózat Brüsszelben

 

Folytatódik a Fidesz-ellenes kampány az Európai Parlamentben. A hírek szerint nagyjából kétszáz NGO közös levélben kérte az Európai Néppárttól, hogy ne jelöljenek fideszes képviselőket az EP-bizottságok vezetői közé. Bevallottan ezért dolgoznak a magyar ellenzéki pártok is, így a DK, az MSZP és a Momentum képviselői. A kormánypártok szerint a Soros-hálózat Gyurcsányékkal együtt kampányol a bevándorlást ellenző magyar képviselők ellen – közölte az M1.

Hidvéghi Balázs volt az egyik legfőbb kommunikátora az Orbán-kormánynak az elmúlt években – elsőként ezzel indokolja egy európai civil szervezeteket tömörítő csoport, hogy miért nem látják szívesen a fideszes politikust az unió emberi jogi szakbizottságának alelnöki posztján.

Az Európai Civil Fórum a néppártnak szóló nyílt levelében később azt írja: a magyar kormánypártok politikája ellentétes a LIBE bizottság céljaival, majd arra figyelmeztetik a frakciót, hogyha nem akarják gyengíteni az Európai Néppárt és a civil szervezetek közti bizalmat, akkor vizsgálják felül a választásukat, és javasoljanak olyan jelöltet, aki erősen elkötelezett a demokrácia és az emberi jogok iránt.

Az Origo szerint az újabb Fidesz elleni lobbi mögött Soros György civil szervezetei állnak. A portál azt írja: a tőzsdespekulánshoz tartozó mintegy 200 NGO és alapítvány harcba szállt, hogy befolyást szerezzen az uniós vezetők kinevezésénél. A magyar kormánypártok politikusait

a migrációellenes álláspontjuk miatt nem akarják látni a vezető tisztségekben.

Soros György bizalmasa az a holland liberális képviselő is, aki a LIBE bizottság múlt heti ülésén kijelentette: mindaddig útját fogják állni az alelnökök megválasztásának, amíg fideszes politikusok is lesznek a jelöltek között.

Ezt fogják tenni a jövőben is

A balliberális tömb lobbiját az az M1 birtokába került levél is igazolja, amit a szocialista frakció küldött szét a szakértői között. Ebben megköszönik nekik, hogy sikerült elhalasztani a fideszes politikusok megválasztását.

A levélről nem tudtak, de maguktól is tudják, hogy mi a dolguk – ezt a DK szóvivője mondta. Gyurcsány Ferenc pártja ismét megerősítette: büszkék arra, hogy uniós pártcsaládjukhoz hasonlóan a fideszes jelöltek ellen lobbiztak, és ezt fogják tenni a jövőben is, mert szerintük a Fidesz az unió ellensége.

Arra a kérdésre, hogy vajon az uniós politikusok akkor miért választották meg a fideszes Gál Kingát és Deutsch Tamást egy-egy szakbizottság elnökékévé, Járóka Líviát meg az EP alelnökévé, Gréczy Zsolt azt válaszolta: sokan nem tudták, hogy Járóka Lívia fideszes.

A bevándorlás megállítása továbbra is a kormánypártok célja

A kormánypártok szerint példátlan és felháborító, hogy a bevándorláspárti Soros-hálózat Gyurcsány Ferencékkel együtt kampányol a bevándorlást ellenző magyar képviselők ellen.

Nem akarják, hogy a Fidesz–KDNP képviselőin keresztül a magyar emberek hangja felerősödjön az Európai Parlamentben és az olyan bizottságokban, mint a LIBE, amely eddig teljesen a Soros-hálózat befolyása alatt állt, és amely a bevándorláspárti javaslatok első számú előkészítője – mondta Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa.

Hozzátette: minél inkább el akarják őket hallgattatni, a kormánypártok annál erősebben fogják hallatni a magyar emberek hangját az Európai Parlamentben, és

továbbra is azon dolgoznak, hogy megállítsák a bevándorláspárti erőket.