Bakondi: Nagyságrendekkel csökkent a tengeren érkezők száma

 

Az olasz kormány az elmúlt három hónapban hozott intézkedései miatt nagyságrendekkel csökkent a tengeren érkező illegális bevándorlók száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1-en.

Bakondi György hangsúlyozta: a szigorításokra válaszul a Sea-Watch nem kormányzati szervezet (NGO) munkatársai új módszert vetettek be: Olaszország partjaihoz érve a bevándorlókat csónakokba szállítják át, amiket az olasz hatóságok már nem tudnak feltartóztatni a partoknál.

A szakértő szerint a módszer fő célja, hogy az embercsempészek elnyerjék a bevándorlást pártoló politikai erők támogatását, és ezáltal sikeresen tudják lazítani az Olaszországban bevezetett jogszabályi szigort.

Bakondi György beszélt a migráció és az uniós csúcsjelöltek kapcsolatáról is, azt mondta, Közép-Európa nagy sikere, hogy az unió állam- és kormányfői nem Frans Timmermanst, Soros György nem titkolt régi szövetségesét és a tömeges migráció nagy támogatóját ajánlották az Európai Bizottság elnöki pozíciójára.

A címlapfotó illusztráció.