Terrorizmus elkövetésével gyanúsított embereket vettek őrizetbe Tuniszban

 

Huszonöt, terrorizmussal gyanúsított embert vettek őrizetbe a tunéziai hatóságok azóta, hogy két nappal ezelőtt két öngyilkos merénylő a főváros, Tunisz belvárosában robbantotta fel magát.

A biztonsági erők rajtaütései részei azoknak az erőfeszítéseknek, hogy lefegyverezzék az országban lévő fegyveres csoportokat, illetve tagjaikat őrizetbe vegyék – derült ki a belügyminisztérium szombati közleményéből. A hírügynökségi beszámolók szerint az első merényletet csütörtökön egy rendőrautó közelében követték el, nem messze a francia nagykövetségtől. A robbanásban egy rendőrtiszt az életét vesztette, további nyolc ember pedig megsebesült.

Nem sokkal ezután egy második merénylet is történt. Az elkövető a terrorelhárító központ parkolójában robbantotta fel magát. Hatósági források szerint négyen megsebesültek.

Szemtanúk újságíróknak azt mondták, a merénylő be akart törni a központ épületébe, és amikor a rendőrök ezt megakadályozták, felrobbantotta magát. Az elmúlt években több terrortámadást elkövettek Tunéziában.