Hollik: A V4-ek egységesebbek, mint öt éve

 

A Visegrádi Négyeknek sokkal határozottabb és egységesebb álláspontja van most, mint öt éve – emelte ki a kormányszóvivő az M1 csütörtök esti műsorában.

Hollik Istvánt az európai uniós csúcsról kérdezték. A kormányszóvivő elmondta, sok fontos téma felmerült, de nyilván kiemelt kérdések, hogy ki lesz az Európai Bizottság elnöke, az Európai Parlament elnöke, és kivezeti majd a Tanácsot.

A V4-ek abban egységesek, hogy Manfred Webert nem tudják elfogadni bizottsági elnöknek – mondta a kormányszóvivő, hozzátéve: a V4-ek számára több elfogadható ember van a jelöltek között.

Hollik István ezzel együtt azt mondta: fontosak a személyek, de a magyar kormány számára az is lényeges, hogy a magyar emberek által szabott irányt erősen képviselje az Európai Unióban. Elmondta, az EU-nak van egy stratégiai dokumentuma, terve, amely a következő öt év politikai iránymutatását tartalmazza.

A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy ebbe a dokumentumba bekerüljenek azok az alapelvek, hogy a migrációt meg kell állítani, és hogy a keresztény kultúrát meg kell védeni – hangsúlyozta a kormányszóvivő.