Közös jelölteket támogat a KMKSZ és az UMDSZ az előre hozott ukrán parlamenti választásokon

 

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) jelöltjeit hivatalosan bejegyezték a július 21-re kitűzött ukrán parlamenti választásokra, s mivel eredményesen zárultak a tárgyalások az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ).

A Kárpátalja című KMKSZ-hetilap internetes portáljának Brenzovics László az előre hozott parlamenti választások fontosságát hangsúlyozva leszögezte: „Meg kell mutatni azt, hogy a kárpátaljai magyarság igenis képviselni szeretné Ukrajnában a saját érdekeit!”

Az esélyekről szólva kiemelte: „Jó esélyekkel indulunk, de minden a részvételi arányon és a kárpátaljai magyarság egységén fog múlni. Amennyiben kellő számban vesznek részt a kárpátaljai magyarok és a velünk szimpatizálók a választáson, akkor mindhárom körzetben van esélyünk.”

A kiadvány emlékeztetett arra, hogy a Nagyszőlős központú egyéni választókerületben Brenzovics László, míg az Ungvár és a Munkács központú kerületekben Barta József és Gulácsy Géza KMKSZ-alelnökök indulnak. A Központi Választási Bizottság őket már bejegyezte képviselőjelöltekként. „Amennyiben az UMDSZ alelnöke, Tóth Miklós bejegyzése megtörténik, Gulácsy Géza visszalép a javára” – közölte a KMKSZ elnöke.