A migránskártyák megszüntetését fogja kezdeményezni a Fidesz az új Európai Parlamentben

 

A Fidesz kezdeményezni fogja a megalakuló új Európai Parlamentben, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyát – jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfői balatonfüredi sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója (Fotó: MTI/ Máthé Zoltán)

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: a Fidesz a magyar emberek akaratát képviseli Brüsszelben, a magyar emberek pedig a májusi EP-választásokon világos véleményt mondtak arról, hogy mit akarnak Európától a következő időszakban.

A magyar emberek arra szavaztak, hogy „állítsuk meg a bevándorlást, védjük meg az európai keresztény kultúrát, és álljunk ki a nemzetek Európájáért” – fogalmazott a megválasztott EP-képviselő. Hozzátette: a Fidesz ezért kezdeményezi azt, hogy az Európai Bizottság szüntesse meg a migránskártyákat.

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel továbbra is tízezres nagyságrendben osztogatja a migránskártyákat. Csak idén már több mint hetvenezret osztottak ki, az elmúlt években összességében pedig több mint kétmillió feltöltés történt ötszázmilliárd forint értékben, megfelelő biztonsági ellenőrzés nélkül – mondta.

A politikus a Magyarországon elfogott, migránskártyával rendelkező Haszan F. példáját említve kiemelte: Brüsszel nem csak a migrációt finanszírozza ezekkel a kártyákkal, hanem adott esetben a terrorizmust vagy az embercsempészetet is.

Botrányosnak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy ezekre a kártyákra európai közpénz megy és azt mondta: megengedhetetlen, hogy név nélküli kártyákon veszélyes emberek is hozzájuthassanak a támogatásokhoz.