Azbej Tristan: A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel

 

Elfogadhatatlannak nevezte Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, hogy bár a keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja és a keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, „a nemzetközi szervezetek és az emberi jogi fórumok némán, cinkosan hallgatnak erről a tényről”.

Az államtitkár a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozat nyomán kiadott, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: mély megrendüléssel és őszinte megdöbbenéssel értesült a keresztényeket ért újabb terrortámadásról. A támadók templomokban, a húsvétvasárnapi misén részt vevő hívek között és három szállodában robbantottak bombát, kihasználva Krisztus feltámadásának ünnepét.

„Nem tudni, milyen sebeket okozott ez az aljas tett a lelkekben, a másfél milliós Srí Lanka-i keresztény közösség lelkében” – fogalmazott Azbej Tristan, aki együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és a sérülteknek.

Kiemelte, hogy az Orbán-kormány 2016-tól elsőként indított kormányzati programot az üldözött keresztények megsegítésére.

Az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program végrehajtásáért felelős államtitkárság vizsgálja a Srí Lanka-i keresztények számára történő segítségnyújtás lehetőségét – tette hozzá.