Pásztor: A legfontosabb feladat a szavazópolgárok mozgósítása

 

Ebben a pillanatban az a legfontosabb, hogy minden szavazati joggal rendelkező vajdasági magyar állampolgárt mozgósítsunk az európai parlamenti választásokra – hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke hétfőn Szabadkán az európai parlamenti választások kampányrendezvényén.

Ennek érdekében a VMSZ Mindannyian! címmel indított kampányt a Fidesz-KDNP európai parlamenti jelöltlistája mellett.

A legnagyobb délvidéki magyar párt a választási verseny részeként elindította a Mindannyian.rs internetes oldalt, amelyen a kampány legfontosabb pontjai és rendezvényei követhetők nyomon, illetve a Fidesz-KDNP listájával szimpatizálók feliratkozhatnak, hogy így is jelezzék támogatásukat.

Kiemelte, hogy a vajdasági magyarságon belül lehetnek ugyan különbségek bizonyos kérdések tekintetében, de „az életben vannak olyan pillanatok, amikor a különbségek el kell, hogy törpüljenek, mert a pillanat azt diktálja, hogy mindannyian odaálljunk egy ilyen ügy mellé, és ez egy ilyen pillanat”. Nem a különbségek a fontosak, hanem az, hogy összpontosítsuk az erőnket, és erős magyar jelenlétet biztosítsunk az EP-választáson –húzta alá.

Pásztor István köszönetet mondott Orbán Viktornak azért, hogy az előző európai parlamenti ciklusban lehetőséget biztosított Deli Andor vajdasági politikusnak arra, hogy a Fidesz-KDNP listáján bekerüljön az EP-be, és hogy a 2019-es választási versenyben ismét „befutó helyen” szerepel a politikus. A VMSZ elnöke aláhúzta, hogy ahogy eddig is, Deli Andor ezután is szolgálni fogja a listát, amelynek a színeiben bekerült a parlamentbe, de szolgálni fogja az országát és a nemzetét is.

A politikus rámutatott, hogy eddig is úgy gondolta, a Vajdaság élhető közeg, de a hétfői magyar-szerb kormányülést követően még inkább így gondolja, és hamarosan mindenki számára érezhetővé válnak majd azok a változások, amelyek az együttes ülésen született megállapodások nyomán történnek.

Pásztor István azért is köszönetet mondott Orbán Viktornak, hogy az elmúlt években is hitt abban, hogy a Magyarország és Szerbia közötti kapcsolatok elérhetik azt a szintet, amelyet most lehet tapasztalni. Ennek a kimagasló kapcsolatnak pedig a legnagyobb haszonélvezői a vajdasági magyarok – nyomatékosította a VMSZ elnöke.

A címlapfotó illusztráció.