Sting hevesen ellenzi a Brexitet

 

Brit hazafi vagyok, és azt akarom, hogy az Egyesült Királyság Európa része maradjon – szögezte le Sting. A világhírű énekes azt reméli, hogy nem fog sor kerülni a Brexitre, mert az szerinte katasztrofális következményekkel járna országa számára.

A Police egykori frontembere a Bloombergnek úgy nyilatkozott: Reméli, hogy elmarad a Brexit, mert nem találkozott még elfogadható indokkal a kiválással kapcsolatban, arra ugyanakkor számos okot fel tud sorolni, hogy miért maradjon az Egyesült Királyság az EU-ban.

A Politico.eu által szemlézett videóban a zenész közölte, hogy ő maga is aláírta a Brexit leállításáról szóló, brit parlamentnek címzett petíciót, mert úgy gondolja, ha a kiválásra mégis sor kerül, az katasztrofális következményekkel jár majd. „Én angol, brit hazafi vagyok, és azt akarom, hogy Európa része maradjunk” – hangsúlyozta.

A brit kormány ugyanakkor elutasította a zenész által is aláírt, 5,8 milliós támogatottságú petíciót, amely azt követelte, hogy a kormány vonja vissza a lisszaboni szerződés 50. cikkelyének aktiválásáról szóló értesítést. Ez a cikkely szabályozza, és ennek aktiválása indítja a kilépési folyamatot.