Drónraktárakra mértek csapást a jemeni fővárosban

 

A húszi síita lázadók jemeni fővárosban, Szanaában lévő barlangokban berendezett drónraktárait bombázta a nemzetközileg elismert jemeni kormányt támogató szaúdi vezetésű koalíció szombaton – közölte az SPA szaúdi hírügynökség.

A SPA szaúdi hírügynökség idézte Turki al-Malkit, a koalíció szóvivőjét, aki szerint az Irán támogatását élvező húszik elleni csapások részét képezik egy januárban indult műveletnek, amelynek célja a felkelők pilóta nélküli repülőeszközeinek megsemmisítése.

Szombatra virradóra az al-Arabíja pánarab hírtelevízió jelentett arról, hogy bombázták a húszi síita lázadók kezén lévő jemeni fővárost, illetve a szanaai ad-Dajlami légitámaszpontot is.

Továbbra sem állnak rendelkezésre értesülések a légicsapások esetleges áldozatairól, illetve a létesítményekben keletkezett károkról.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi síita lázadók, valamint a Szaúd-Arábia és egyéb arab országok által támogatott, a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz – a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

A felkelők ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormányerőket támogató arab koalíció, miután a húszi lázadók elfoglalták az ország északi részének nagy részét és a fővárost, Szanaát is, elűzve a nemzetközileg elismert kormányt.