Weber üdvözölte a magyar kormányzati kampánnyal kapcsolatos bejelentést

 

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakcióvezetője és EP-választási csúcsjelöltje üdvözölte a magyar kormányzati plakátkampánnyal kapcsolatos bejelentést csütörtökön.

„Jó jelzés, hogy leveszik a plakátokat, ez azon kéréseim egyike volt, amelyeket a héten ismertettem” – mondta Weber, aki az EPP vezetőségének varsói kihelyezett ülésén vesz részt. Az általa szabott másik két feltétellel kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva kijelentette: „a feltételek, azok feltételek.”

Manfred Weber a Bild című német lap szerdai számában megjelent interjúban a Fidesz európai néppárti tagsága megszüntetésének elkerülése egyik feltételeként szabta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök állítsa le kormánya Brüsszel elleni kampányát.

A második feltételként említette a bocsánatkérést az EPP tagpártjaitól.

A harmadik feltételként pedig azt szabta, hogy biztosítani kell a Soros György által támogatott Közép-európai Egyetem (CEU) Budapesten maradását.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette: a családvédelmi akciótervről szóló plakátok lesznek láthatók a jövő héttől induló tájékoztató kampány keretében.