Megölték Szíriában a terroristák indonéz hóhérát

 

Végeztek az Iszlám Állam terrorszervezet indonéz hóhérával Szíria keleti részén januárban – jelentette az indonéz rendőrség hétfőn.

A rendőrség szóvivője szerint Muhammad Saifuddint, más néven Abu Walidot január 29-én repesztalálat ölte meg a kelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban.

Saifuddin bátyja azt mondta, hogy a család egyelőre nem kapott hivatalos értesítést az ügyben, egy videofelvételen azonban látták a holttestet, és felismerték benne Saifuddint.

Abu Walid több, a terrorszervezet által az internetre is felkerült videón szerepelt, az egyikben két társával, egy Fülöp-szigeteki és egy malajziai dzsihadistával együtt három külföldit ölt meg.

Deir-ez-Zór környékén tavaly év vége óta heves harcok zajlanak a kurd milíciák vezette Szíriai Demokratikus Erők (SDF) és az Iszlám Állam terroristái között. A hétvégén az SDF bejelentette, megkezdték a „végső csatát” a szervezet utolsó állásának teljes felszámolására Szíria keleti részén. Szóvivőjük hozzátette, a tartományban még kitartó dzsihadisták többsége külföldi.