Salvini: A terrorizmust minden eszközzel fel kell számolni

 

Minden törvényes eszközzel meg kell találni, meg kell állítani és fel kell számolni a terroristákat Európában – nyilatkozta Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes. A politikus kijelentette, imádkozik a strasbourgi áldozatokért, de az „imák már nem elegendőek”.

Megjegyezte, hogy a strasbourgi események után azoknak kell elgondolkodni, akik a „nyitott ajtók” politikáját vallják Európában. „Az én otthonomban csak az előtt tárjuk ki az ajtót, aki rendes ember. Aki erőszakot és pusztítást hoz magával, az iránt nem létezhet szánalom és könyörület” – jelentette ki.

Matteo Salvini jelezte, hogy Olaszországban azonnal őrizetbe veszik, aki interneten a strasbourgi lövöldözést vagy ennek elkövetőjét élteti. A rendőrség „a legmodernebb eszközökkel pásztázza az internetet, azokat a hitványokat keresve, akik mások halálát ünneplik” – jelentette ki.

Hangsúlyozta, hogy az olasz hatóságok továbbra is a lehető legnagyobb figyelmet fordítják a radikalizálódott emberekre, iszlám szélsőségesekre és feltételezett terroristákra. Bejelentette, hogy szerdán az olasz nemzetbiztonsági tanács is ülést tart és felülvizsgálja a közeledő karácsonyi ünnepek miatti intézkedéseket.

Az olasz belügyminiszter, a migrációellenes Liga kormánypárt vezetője izraeli látogatása során kommentálta a Strasbourgban zajló eseményeket. Az Európai Parlament olasz képviselőinek információi szerint a kedd esti strasbourgi lövöldözésben egy olasz újságíró is megsebesült.