Fidesz: A brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot

 

Hidvéghi Balázs a közmédiának azt nyilatkozta, hogy a brüsszeli bevándorláspárti többség áterőszakolta a migránsvízumot, amivel még több bevándorlót akarnak az Európai Unióba hozni.

Hidvéghi Balázs elmondta: az Európai Parlament bevándorláspárti többsége kedden ismét szavazásra bocsátotta a migránsvízum kérdését és ezúttal számukra kedvező eredmény született. Úgy tűnik, Brüsszelben a migrációs ügyekben addig kell újra és újra szavazni, amíg a bevándorláspártiaknak kedvező eredmény meg nem születik. Megjegyezte: nemcsak az eljárás elfogadhatatlan és antidemokratikus, de a javaslat tartalma, a migránsvízum is az.

A döntés kaput nyit a gazdasági migránsok tömegei előtt

Mint mondta, az elfogadott határozatban arra szólították fel az Európai Bizottságot, jövő év március végéig, tehát még az európai parlamenti (EP) választások előtt alkosson rendeletet, amely legális beutazási lehetőséget biztosít a migránsoknak. Ez elfogadhatatlan, a döntés gyakorlatilag kapunyitást jelent a gazdasági migránsok tömegei előtt, megkönnyítené beutazásukat az Európai Unió területére, bármiféle érdemi, előzetes ellenőrzés nélkül – fogalmazott.

A politikus kitért arra, hogy további bevándorláspárti javaslatok is napirenden vannak, mint például a név nélkül osztogatott migránskártyák, illetve a tervezett brüsszeli ügynökség, amely a migráció szervezésével foglalkozna és beavatkozhatna a tagállamok által lefolytatott menekültügyi eljárásokba. De – tette hozzá – ilyen az a javaslat is, amely pénzt vonna el a közép-európai országoktól és azt a bevándorláspárti Soros-szervezeteknek adná, valamint az a javaslat, amelyik 520 millió eurót csoportosítana át a migránsok betelepítésére az idei költségvetésből.

Az EP-választáson az emberek véleményt mondhatnak a migrációról

A bevándorláspárti brüsszeli elit most már nem is leplezi, hogy minden erejével azon van, hogy állandósítsa a migrációt és még a májusi európai parlamenti választások előtt olyan döntéseket kényszerítsen át, amelyek bebetonoznák a jelenlegi bevándorlási politikát – mondta.

Hozzátette: ez elfogadhatatlan, a Fidesz álláspontja szerint nem lehet az emberek véleményének megkérdezése nélkül ilyen döntéseket áterőltetni antidemokratikus módon. Ehelyett meg kell várni ezzel az EP-választást, ahol az emberek véleményt tudnak mondani a migráció kérdéséről.

A javaslat a munkások érdekét szolgálja

Hidvéghi Balázst kérdezték a Munka törvénykönyvének módosításáról is. A kommunikációs igazgató elmondta: elsősorban Gyurcsány Ferenc és a szocialisták tiltakoznak a módosítás ellen, miközben – tette hozzá – ők azok, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé és kormányzásuk idején a jelenlegi duplája volt a személyi jövedelemadó.

A Fidesz 800 ezer új munkahelyet teremtett, és csökkentette az adókat. A jelenlegi módosítás célja, hogy aki többet szeretne dolgozni és ezért több bért kapni, az megtehesse – jelentette ki. Mint mondta, a javaslat a munkások érdekét szolgálja, a beleegyezésük nélkül nem lehet a túlmunkát előírni, és ilyen értelemben kedvező változás lehet számukra.

Kérdezték Szávay István parlamenti mandátumával kapcsolatban is. A kommunikációs igazgató közölte, a helyzet mihamarabbi tisztázásét várják, a Jobbik vezetésének világossá kellene tennie, mi a döntés. Hozzátette: az a minimum, ha az országgyűlési képviselő a vállalhatatlan kijelentése után lemond. Megjegyezte azt is, nagy csalódás a Fidesz számára, hogy a baloldali pártok sunyítanak az ügyben, miközben korábban nagy érzékenységet mutattak az ilyen ügyekben.