A Fidesz szerint egymilliárd eurót akarnak elvenni Közép-Európától

 

A Fidesz szerint Soros György arról tárgyalt az elmúlt hónapokban Brüsszelben – legutóbb Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság alelnökével –, hogy vegyék el a közép-európai tagállamok támogatásának egy részét és azt a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek adják – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának.

Hidvéghi Balázs azt mondta, a javaslat szerint – amelyről az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE) a jövő héten már szavazni is akar – olyan országoktól vennének el pénzt, amelyekkel szerintük jogállami problémák vannak.

A Fidesz szerint azonban ez nem más, mint politikai támadás azok ellen, akik nemet mondanak a Brüsszel által erőltetett bevándorlási politikára és tervekre – emelte ki. Hozzátette, egymilliárd eurót, azaz több mint 300 milliárd forintot akarnak elvenni a közép-európai országoktól, köztük Magyarországtól.

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, a brüsszeli elit „Soros György zsebében van, és úgy muzsikál, ahogy ő fütyül”. Ezért ennek az elitnek egyértelműen mennie kell, mert ellentétes az európai országok érdekével, és nem engedhetik, hogy Magyarországot ilyen elbánásban részesítsék – jelentette ki.

A kormánypárti politikus a Közép-európai Egyetem (CEU) Bécsbe költözését „politikai blöffnek és hangulatkeltésnek” minősítette, és azt mondta, a Közép-európai Egyetem működését semmi sem hátráltatja Magyarországon.