A szíriai légvédelem lelőtt egy izraeli katonai repülőgépet – Izrael cáfol

 

A Reuters egy orosz hírügynökségre hivatkozva – amely szíriai biztonsági forrásokat idézett – azt jelentette, hogy a szíriai légvédelem lelőtt egy izraeli katonai repülőgépet és négy rakétát Damaszkusztól délnyugatra csütörtök este. Az izraeli hadsereg sajtószolgálata cáfolta az értesülést, szerintük hamisak azok a hírek, amelyek azt állították, hogy kár keletkezett egy izraeli repülőgépben.

Korábban a RIA Novosztyi hírügynökség szíriai katonai forrásokból értesülve arról számolt be, hogy a szíriai fővárostól délnyugatra fekvő El-Kiszva előváros fölött ellenséges célpontokra nyitott tüzet, néhányat meg is semmisített. Az Al-Hadasz helyi tévécsatorna pedig azt közölte, hogy az izraeli légierő rakétacsapásokat mért a területre. Az izraeliek a Damaszkusz környéki iráni katonai létesítményeket támadták.

A csütörtöki szíriai rakétatűzzel kapcsolatban az izraeli hadsereg sajtószolgálata azt is közölte, rakétaelhárító rendszerük észlelte egy föld-levegő rakéta becsapódását a Golan-fennsík egy lakatlan területén. Egyelőre azonban nem sikerült megállapítani becsapódásának pontos helyét, a térséget átfésülik.

Az izraeli légierő legutóbb áprilisban mért csapást El-Kiszva elővárosra, akkor a szíriai légvédelem 13 rakétát semmisített meg.