Seehofer: A CSU megkapta a felhatalmazást a folytatásra

 

A Keresztényszociális Unió (CSU) megkapta a felhatalmazást a bajor választóktól a kormányzás folytatására – jelentette ki Horst Seehofer pártelnök Münchenben a bajorországi tartományi törvényhozási választás után.

A CSU választási központjában tett nyilatkozatában kiemelte, hogy pártja nem ért el jó eredményt, és ennek okait fel kell dolgozni, de a következő időszakban „egységesen és teljes erővel” a választóktól kapott felhatalmazás megvalósítására, a kormányalakításra kell összpontosítani.

München, 2018. október 14. Horst Seehofer német belügyminiszter, a Keresztényszociális Unió (CSU) vezetője a bajor tartományi választás estéjén Münchenben 2018. október 14-én. A  közzétett eredmények szerint a CSU a szavazatok 35,5 százalékával a legtöbb szavazatot kapta, de elveszítette többségét. (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Horst Seehofer német belügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

A ZDF országos köztelevíziónak adott nyilatkozatában arról is beszélt, hogy „okok egész sora” határozta meg a választási eredményt. Jelezte, hogy nem kíván lemondani pártelnöki tisztségéről.

Markus Söder tartományi miniszterelnök, a CSU kampányának vezetője a Bayerischer Rundfunk (BR) tartományi közszolgálati médiatársaságnak elmondta, hogy valamennyi „polgári párttal” hajlandóak tárgyalni a kormányalakításról. Hozzátette, hogy a CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) pártot nem sorolja a polgári erők közé.