Olasz politikus: azért büntetik Magyarországot, mert nem fogad be migránst

 

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdI) jobboldali párt elnöke szerint azért büntetik Magyarországot, mert megtagadja, hogy befogadja azokat a migránsokat, akiket olyan országok engednek be, amelyek – Magyarországgal ellentétben – nem védik az Európai Unió külső határait.

Giorgia Melonit az M1 aktuális csatornán szombaton sugárzott, olasz nyelvű interjúban abból az alkalomból kérdezték, hogy a párt találkozót tart Rómában – ezt 1998 óta minden évben megrendezik – az idei esemény az „Európa Európa ellen” elnevezést kapta.

Kétféle Európa létezik

Giorgia Meloni úgy vélekedett: az egyik oldalon a ma létező Európa áll, amelyet kevesek érdekközösségei alkotnak, „bürokraták, nagy pénzügyi hatalmak, technokráciák, amelyek mind fényévekre vannak az emberek szükségleteitől”, és van a másik Európa, „amelyet mi szeretnénk építeni vagy jobban mondva megvédeni”, az identitások Európája.

Hangsúlyozta: ez az Európa nem fél nemet mondani az „invázióra”, az iszlamizálódásra. Olyan Európát akarnak – folytatta –, amely megvédi történelmi gyökereit, valós gazdasági érdekeit, az emberek Európája, amely „független az EU jelenlegi szerkezetétől”.

A Szovjetúnióhoz hasonlította Európa jelenlegi vezetését

Kérdezték arról is, hogy az Olasz Testvérek pártja két szolidaritási demonstrációt tartott Magyarország mellett; azt mondta, szükség volt erre, mivel támogatják a magyar politikát, és nem támogatják az EU-t, amely „mint egy új Szovjetunió” a döntéseit kényszerrel akarja érvényesíteni a népek és a nemzetállamok jogaival szemben.

Kiemelte: a Magyarországgal szemben tervezett szankciókat csak azért akarják bevezetni, mert megvédte az EU külső határait. Véleménye szerint köszönetet kellene mondani Magyarországnak ezért a munkáért.

Az erők egyesítésére van szükség

Giorgia Meloni szólt arról is: Európának egyesítenie kell erejét a migránshajók elindulásának leállításához; a kihívás olyan európai misszió megteremtése, amely „hajóblokádot állít fel”. A migránsokat szerinte nem szétosztani kell, mivel az afrikai migránsok nem érzik magukat otthon Olaszországban és máshol sem Európában. Azt mondta: meg kell szabadítani Afrikát „az újragyarmatosító országok elnyomásától, és ezek közt az első Franciaország”, és meg kell akadályozni a hajók indulását, hogy csakis azok a menekültek érkezzenek meg Európába, akiknek ténylegesen joguk van ehhez.

A pártelnök az olasz belügyminiszterre és a magyar miniszterelnökre utalva közölte: az ideális politikát számukra „a Salvini-Orbán-front” képviseli, támogatják az általuk elképzelt Európát. Hisznek abban – tette hozzá –, hogy szövetség alakulhat a szuverenista erők (amelyekhez magukat is sorolják) és néppártiak között, összefoghatnak az Európai Néppártnak azzal a részével, amely meg akarja változtatni a szervezetet. Orbán Viktor az egyik példa erre – tette hozzá.