Súlyos medvetámadás történt Csíkszentkirályon

 

Súlyosan megsebesített egy férfit péntek délután egy medve Csíkszentkirályon, az áldozatot műteni kell – számolt be a maszol.ro Hargita Megye Tanácsának sajtóirodájának közleménye nyomán.

Mint írják, a támadás a csíkszentkirályi autómosó mögötti mezőn történt, ahol egy medve a bocsával együtt jelent meg. A medve megtámadott és súlyosan megsebesítette az 53 éves Pap Lászlót, aki a mezőn dolgozott. Mély sebeket ejtett a két karján, a mellkasán, és lehetséges, hogy a tüdejét is érintette a sérülés. Karmolások látszanak az arcán, a hasán és a csípőjén.

Az áldozatot a kivizsgálások után a műtőbe szállították a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.

Kilövési engedélyt kérnek

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke beszélt Grațiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszterrel, Adi Coritoruval, a védett övezetek országos ügynökségének igazgatójával és a Szilos Vadásztársulat vezetőjével, akik az ügy azonnali kivizsgálásáról biztosították. A megyeelnök elmondta, a vadásztársulat péntek este megírja a kérést a medve kilövésére. A dokumentáció nagy részét már összeállították, Adi Croitoru a miniszterrel való egyeztetése után este arról biztosította a megyeelnököt, hogy hétfőn kiadják a veszélyes egyed kiemelésére vonatkozó engedélyt.

„A túlszaporulat miatt a minisztériumnak Hargita megyét kiemelten kell kezelnie, hiszen naponta vannak támadások. A ma támadó medvét feltétlenül el kell távolítani, hiszen egyértelmű, hogy veszélyes. Kérjük a minisztert, hogy a Hargita megyei kéréseket azonnal hagyja jóvá, és felhívjuk a figyelmét arra, hogy nincs megoldva az elszállítás, mert a bocsos medvék esetében szinte lehetetlen az egyszerre való befogásuk” – nyilatkozta az eset kapcsán Borboly Csaba.