Nemzetük ellen dolgoznak az álcivil szervezetek

 

Az álcivilek azt mondják, hogy a nemzetet és a szolidaritást akarják erősíteni, ugyanakkor kifejezetten nemzetük, valamint a nemzetben élő emberek ellen dolgoznak – részletezte a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) alapító elnöke, Csizmadia László.

A brüsszeli intézményrendszer elfelejtette a demokráciát, hiszen a demokrácia onnan kezdődik, hogy a népfelség elvét tiszteletben kell tartani – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a CÖF-CÖKA alapító elnöke. Csizmadia László hozzátette: Magyarországon a kormány kikéri az emberek véleményét a népszavazások és a konzultációk során, sőt, hallgat is az emberekre.

Budapest, 2018. március 15. Résztvevők a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) Békemenetén az Alkotmány utcában 2018. március 15-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Résztvevők a CÖF-CÖKA Békemenetén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Köztünk vannak az árulók

Úgy folytatta, a népszavazások és konzultációk után kiderült, hogy az a tömeg, amely a kormány mögé áll, egyre csak nő. Továbbá arról is beszélt, a magyarországi ellenzéki pártok elveszítik a civilek támogatását, vagyis eltűnnek mögülük az emberek. Úgy vélte, kitisztult az emberek fejében, hogy mit jelent civilnek lenni.

„Hatvanezernél is több civil szervezet működik önkéntesen, és ebből talán a két kezünkön megszámolhatjuk, hogy melyek álcivilek, amelyek azt mondják, hogy a nemzetet és a szolidaritást akarják erősíteni, ugyanakkor kifejezetten nemzetük ellen, valamint a nemzetben élő emberek ellen dolgoznak” – közölte Csizmadia László.

Csizmadia László szerint egy bizottságnak fel kellene mérni, hogy az adófizetők pénzén Brüsszelbe küldött képviselők mennyi kárt okoztak Magyarországnak, hiszen „tudjuk, hogy több gazdasági kérdésben sokkal több büntetést kapunk, mint más európai országok”. Úgy vélte, ez azért lehetséges, mert „köztünk vannak az árulók, akik a saját egzisztenciájuk biztosítása érdekében, ha kell, hazudnak”.

Nagy feladat vár majd az igazi civilekre

Úgy vélte továbbá, hogy a civilekre 2019-ben nagy feladat vár majd: be kell bizonyítani, hogy „vagyunk, létezünk, akarunk, és súlyunk van”. Hozzátette, ki kell seperni az unióból azokat, akik csak a megélhetésükről kívánnak gondoskodni, és csak politikai elképzeléseik vannak, illetve csak a hatalom megszerzése érdekli őket. Köztük említette Gyurcsány Ferencet, Szanyi Tibort, és Ujhelyi Istvánt is.

Csizmadia László azt mondta: A 2019-es év, illetve a májusi európai parlamenti választások Európának az utolsó lehetősége arra, hogy megvédje a keresztény civilizációt, valamint az arra épülő demokráciát és jogállamiságot. Hozzátette, bizonyos emberek bűnszövetségben próbálják átvenni a hatalmat a világban és Európában, ehhez pedig aljas módszereket használnak fel. Ezek között említette például az illegális migráció embercsempészekkel való támogatását.

Az álcivilek miatt támadják az országot?

A megélhetési politikusok mellett Csizmadia László a megélhetési civilekről is beszélt. A CÖF-CÖKA alapító elnöke szerint azok az ügyvédek, akik képtelenek a versenyszférában munkát szerezni maguknak, inkább átveszik „Soros György küldeményeit”, hiszen így gondolkodniuk sem kell, „azt kell végrehajtani, amit ő mond”.

Ebből arra következtetett, hogy a megélhetési politikusok mellett megélhetési civilek is munkálkodnak, akik önmagukat álcázva NGO-kba tömörülnek. Hozzátette: közben a magyar kormányt folyamatos támadások érik Brüsszelből.

Csizmadia László közölte: a CÖF azon dolgozik, hogy az Európai Unió megvalósítsa a civil együttműködési tanácsot, ahol aktív civilekkel próbálnák intézményesíteni az elgondolásaikat.