Putyin is ott lesz az osztrák külügyminiszter esküvőjén

 

Vendég lesz Vlagyimir Putyin orosz elnök Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szombaton megtartandó esküvőjén – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírókkal szerdán Szocsiban.

Dmitrij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója közölte, hogy a jobboldali Szabadságpárthoz tartozó, az orosz-osztrák kapcsolatok javítását támogató Kneissl júniusi bécsi látogatása idején hívta Putyin a Dél-Stájerországban megtartandó menyegzőjére. Erre most az orosz elnök hétvégi berlini látogatása ad majd lehetőséget.

„Benézünk és felköszöntjük” – mondta Usakov. Krain Kneissl esküvőjét a TASZSZ hírügynökség az eredeti tervek szerint Gamliztban tartották volna, de később úgy döntöttek, hogy az eseményt a dél-stájerországi borvidékre viszik át.

Angela Merkel német kancellár ugyanazon a napon fogadja majd kétoldalú találkozó keretében Putyint a Berlin melletti Meseberg kastélyban, a német kormány vendégházában. Peszkov keddi bejelentése szerint a két vezető a tervek szerint aktuális kérdések széles körét fogja áttekinteni, egyebek között az amerikai szankciók nyomán kialakult szituációt, a szíriai és az ukrajnai helyzetet, valamit a kétoldalú gazdasági együttműködés, így az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítésének kérdéseit.