Okmányhamisító bűnbandát számolt fel a rendőrség Görögországban

 

Hamis útleveleket és úti okmányokat előállító bánbandát számolt fel a rendőrség Görögországban – közölték a dél-európai ország hatóságai csütörtökön.

A görög rendőrség nem hozta nyilvánosságra az akció során letartóztatott hat gyanúsított nevét és nemzetiségét. Azt elárulta viszont, hogy a bűnbandán az Athén egyik negyedében végrehajtott akció keretében ütöttek rajta. A negyedben több ezer migráns tartózkodik, burjánzik az embercsempészet – jegyezte meg a hírt közlő dpa német hírügynökség.

A bűnbanda minden egyes hamis okmányért 5-8 ezer eurót (1,6-2,5 millió forintot) kaszált. Az utóbbi hónapokban több száz migránst tartóztattak le Görögországban és Németországban, mert hamis okmányokkal utaztak.

A görög rendőrség július végi tájékoztatása szerint több tucat migránst tartóztattak le, akik hamisított útlevelekkel és személyi igazolványokkal próbáltak Németországba, Franciaországba és más nyugat- és közép-európai országokba tartó légi járatokra felszállni Kréta repülőterein.

A görögországi turista időszak alatt nem ritka, hogy a görög rendőrség hamis okmányokat birtokló migránsokat fog el. Az embercsempészek jól jövedelmező üzletet csináltak az okmányhamisításból, mióta az Európába irányuló balkáni migránsútvonalat lezárták.