A Stop Soros a biztonságot szolgálja

 

A Stop Soros a biztonságot szolgálja, és iránymutató Európa számára – nyilatkozta hétfőn Marcin Warchol a wpolityce.pl konzervatív hírportálnak, mely azután kereste meg a lengyel igazságügyminiszter-helyettest, hogy úgy értesült: a politikus a múlt héten a Velencei Bizottság ülésén egyedül szavazott a Magyarországot a törvénycsomag bizonyos rendelkezéseinek visszavonására felszólító jelentés ellen.

A lengyel miniszterhelyettes szerint Európa akkor lesz egységes, az Európai Unió akkor lesz erős, ha „az értékek szolgálatába áll, és gondoskodni fog a biztonságról”. „Éppen ezt teszik a magyarok” – fűzte hozzá. Szerinte a biztonságot szolgálják a törvénycsomag azon megoldásai, amelyek a törvénytelen határátlépést, illetve az ilyen cselekményeket segítőket és finanszírozókat büntetik.

Marcin Warchol, lengyel igazságügyminiszter-helyettes (Forrás: Wikipedia)

Marcin Warchol, lengyel igazságügyminiszter-helyettes (Forrás: Wikipedia)

Arra a kérdésre, hogy az Európa Tanács (ET) alkotmányjogi kérdésekkel foglalkozó szakértői testülete a jelentés elfogadásával Soros György érdekeit védi-e, a lengyel politikus azt válaszolta: „kár, hogy a Velencei Bizottság ez ügyben nem tartotta szem előtt a magyar nemzet akaratát és a szóban forgó rendelkezések bevezetésének szükségességét”.

Warchol szerint a “Stop Soros” Magyarország belső és külső biztonsága, valamint a nemzeti identitás megőrzése szempontjából „rendkívül szükséges”. „Bizonyos jelkép ez, mely megmutatja, hogy Európában milyen irányba kellene tartani” – vélekedett.