Netanjahu: Trump bátor, helyes döntést hozott

 

Benjámin Netanjahu izraeli minsizterelnök szerint Donald Trump amerikai elnök bátor, helyes döntést hozott az iráni nukleáris alku felmondásával.

Az izraeli hadsereg az óvóhelyek megnyitására adott utasítást a Golán fennsíkon – közölte a tízes kereskedelmi tévécsatorna esti tévéhíradója kedden

Izrael nagyra becsüli és támogatja Donald Trump döntését, amelyet bátornak és helyesnek nevezett Benjámin Netanjahu az izraeli tévécsatornákon élő adásban közvetített beszédében, amely közvetlenül Donald Trump korábban egyenes adásban bemutatott beszéde után hangzott el.

“Erőteljesen válaszolunk minden támadásra” – hangsúlyozta az izraeli miniszterelnök, s Trump lépését támogatva közölte, hogy Irán dollármilliárdokat költött katonai céljaira Szíriában, Jemenben és más közel-keleti országokban.

Netanjahu azt is kijelentette, hogy a 2015-ös nukleáris megállapodás pénzeket  biztosított Iránnak, és lehetővé tette, hogy nukleáris bombák teljes arzenáljához elégséges uránt dúsítson.

Az izraeli hadsereg légvédelmi egységeket telepített az északi határvidékre a Háárec című újság honlapjának értesülése szerint. A televízió szerint azért adták ki az utasítást a Golán – fennsíkon a lakosságnak és a hatóságoknak az óvóhelyek megnyitására, mert szokatlan iráni csapatmozgásokat észleltek Szíriában.