Bűnözőket találtak a francia rendőrök egy Soros-pénzből támogatott szervezet dolgozói között

 

Az újszalafistának tartott BarakaCity dolgozóit igazoltatták a francia rendőrök egy migráns negyedben Calais közelében. A négy személy közül kettőnek ráadásul úgynevezett S-kartonja volt, azaz bűnözőként tartja őket nyilván a hatóság – idéz egy francia lapot az Origo.hu.

A francia Nord Littoral regionális újság beszámolója szerint Calais-nál, a migránsnegyedben egy gyanús autó utasait igazoltatták a rendőrök, akiknek mindegyike egy Soros György által is pénzelt, migránsokat segítő, a dzsihadistákhoz viszonylag közel álló szervezethez tartozik – írja a francia forrásra hivatkozva az Origo.hu, amely arról is beszámol, hogy a négy személy közül ketten S-kartonnal rendelkeztek, azaz bűnözőként vannak nyilvántartva.

A papírjaik szerint a négy utas a BarakaCity munkatársa: ez a szervezet az egyik leghírhedtebb újszalafista formáció, amelyik közel áll a szélsőséges muszlimokhoz. A BarakaCity a törvényesség határán mozgó szervezet, tagjai sokszor dzsihadista eszméket vallanak – írja a portál.

A BarakaCity kapcsolatban áll a CCIF nevű szervezettel, amely – a neve szerint – a francia muszlimgyűlölők ellen harcoló szövetség. A CCIF-et közvetlenül támogatja Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, a CCIF pedig a BarakaCityt.

A portál felidézi a CCIF és a BarakaCity egyik, 2015 novemberében nagy felháborodást kiváltott akcióját, amikor a párizsi dzsihadista terrortámadások után közleményt adtak ki, amelyben azon muszlimoknak ajánlották fel segítségüket, akiket esetleg indokolatlan rendőri atrocitás ért.

Ezt kell tudni az S-kartonról

16 fokozata van: az egyes, legenyhébb fokozat mondjuk egy visszaeső, agresszív futballhuligán, aki már megtámadott egy rendőrt, a tizenhatos fokozat pedig egy Szíriából hazaszökött, fegyverrel elfogott, gyilkos dzsihadista – összegzi az Origo.hu.