Szijjártó: A magyar embereknek joguk van biztonságban élni

 

Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs paktumát, Magyarország eddig sem engedett, és ezután sem fog beengedni illegális bevándorlókat – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának ülésén.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Magyarország Polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmányáról szóló jelentését mutatta be az ENSZ emberi jogi bizottsága 122. ülésén, Genfben.


A magyar embereknek alapvető joguk biztonságban élni, valamint joguk van ahhoz, hogy ne kelljen rettegniük a terrortámadások jelentette veszélytől – húzta alá Szijjártó Péter. A miniszter közölte: nemcsak az Európai Unió, hanem a teljes globális közösség történelmi jelentőségű kihívásokkal néz szembe.

Meg kell állítani az illegális migrációt

„Magyarország 2015-ben ebben szomorú tapasztalatot szerzett, amikor 400 ezer illegális bevándorló vonult keresztül az országon. Éppen ezért Magyarország kormánya határozottan nemet mond az olyan intézkedésekre, amelyek ösztönzik az illegális bevándorlást” – hangsúlyozta a tárcavezető. „Magyarország nem támogatja az ENSZ migrációs paktumát sem, Magyarország álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem pedig a bajt kell Európába hozni. Az illegális migráció egy olyan folyamat, amelyet meg kell állítani” – tette hozzá.

A miniszter szerint az unióban tapasztalható minden eddiginél komolyabb veszélyt jelentő terrorizmus és az illegális bevándorlás összefügg egymással. „Ma már az európai nagyvárosi létnek mindennapi velejárója a terrorizmustól való fenyegetettség. Mi ezt visszautasítjuk, hiszen az embereknek alapvető joguk, hogy biztonságban éljenek” – mondta.

A magyar emberek nemet mondtak az illegális bevándorlásra

„A magyar kormány nemzeti konzultáció és népszavazás keretében adta meg a lehetőséget minden magyar ember számára, hogy elmondja, mit gondol erről a kérdésről. A magyar emberek ezen alkalmakkor egyértelműen nemet mondtak az illegális bevándorlásra” – emlékeztetett Szijjártó Ptéer.

A magyar kormány a jövőben is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a magyar emberek dönthessenek arról, kikkel akarnak együtt élni – hangsúlyozta.

A magyar kormányt támadó NGO-k nagy része Soros hálózatához tartozik

Az ENSZ fórumain a multikulturális társadalomról folyó vitával kapcsolatban megjegyezte, hogy egy egységes, rendezett homogén társadalom semmivel sem ér kevesebbet egy multikulturálisnál.

Kitért arra, hogy az NGO-k nemzetközi érdekeket képviselnek, a magyar kormány viszont a magyar nép érdekét.

„Számunkra a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, a nemzetközi NGO-knak pedig nem. Hamis az a beállítás, miszerint az NGO-k képviselnék a magyar, vagy bármely más társadalom álláspontját. Az NGO-kat soha senki semmire nem választotta meg. A népakaratot legitimen a parlamentek és a kormányok képviselik” – hangsúlyozta hozzátéve, hogy Magyarországon a személyi jövedelemadó 1 százalékának mozgását tekintve, jól kimutatható, mekkora az NGO-k lakossági támogatottsága, nevezetesen igen csekély.

„Az Amnesty International-nek például a 4,5 millió adófizetőből mindössze 193 ember adta oda adója 1 százalékát a Magyar Helsinki Bizottságnak” – amely rendre támadja a kormányt, és úgy lép fel, mint a társadalom képviselője – 516-an „adóztak” – mondta a miniszter.

„Az NGO-k azért támadják a magyar kormányt, mert az határozottan bevándorlás-ellenes. Önöket folyamatosan meg fogják keresni a bevándorláspárti NGO-ok, el fogják mondani, hogy milyen rossz, amit a magyar kormány csinál, de ez minket nem tántorít” – adta értésre hozzátéve, hogy a magyar kormányt támadó NGO-k nagy része Soros György hálózatához tartozik.

Magyarország közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz

Ezek után áttért a munkához való jogra, kifejtve, hogy a magyar kormány minden állampolgár számára megteremti, hogy ezzel élhessen. 2010-ben 12 százalék fölött volt a munkanélküliségi ráta, most pedig 3,8 százalék, ami nagyon közel van közgazdaság-elméletileg a teljes foglalkoztatottsághoz. Emellett 8 év alatt a reál átlagkereset 36 százalékkal nőtt, a minimálbér pedig 88 százalékkal – sorolta az adatokat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarország nem migrációval akarja megoldani demográfiai gondjait, hanem megfelelő családpolitikával, gyermekvállalást ösztönző adópolitikával.
Szijjártó Péter végezetül még egyszer leszögezte, a biztonság biztosítása az első, a legfontosabb feladat, mindennek az alapja, és hogy a magyar kormány ebből nem enged.