Putyin ki tudja nevelni utódját?

 

Nem az a fő kérdés, hogy a jelenlegi elnököt megválasztják-e újra, hanem az, hogy képes lesz-e megvalósítani azokat a feladatokat, amelyeket a márciusi évértékelőjében mondott – ezek a feladatok a gazdaság fellendítéséről és a társadalom anyagi helyzetének javításáról szólnak – mondta Bernek Ágnes, Oroszország szakértő.

A szakértő az M1 hírcsatorna szombat reggeli műsorában kifejtette: nagymértékű gazdaságfejlesztésre lesz szüksége Oroszországnak, mert be akar kerülni a világ legnagyobb öt nemzetgazdaságába, ami nagyon nehéz feladat, mert most 16. az ország és a tíz legnagyobb közé sem került be soha.

Meg kell nyernie a vállalkozókat ehhez, de nehezíti a helyzetet, hogy nagyarányú fegyverkezést is hirdetett az ország – mondta. A másik fontos terület a szakértő szerint a társadalom helyzetének javítása: el kell érni, hogy a középosztály megerősödjön és csökkenjen a ma 20 milliósra becsült szegénységi küszöbön, vagy az alatt élők száma.

Emellett Putyinnak meg kell oldania a demográfiai válságot is, amelyet az okoz, hogy a férfiak születéskor várható élettartama 65 év.