Magyarországot támadta, Svédországgal elégedett Soros embere

 

Nils Muiznieks, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa nemrégiben a Stop Soros törvénycsomag miatt támadta Magyarországot, ám a terrortámadásoktól és a gyakori nemi erőszaktól megtépázott Svédországgal láthatóan semmi baja nincs – közölte a 888.hu.

Nils Muiznieks, aki korábban, egyik cikkében a „homo sorosensus”, azaz a „nyílt társadalom emberét” vizionálta, nemrégiben aggodalmát fejezte ki a Stop Soros törvénycsomag tervezett bevezetésével kapcsolatban – írta a 888.hu.

Múlt csütörtöki, Magyarország elleni támadásában pedig a migránsokért és a nem kormányzati szervek „nélkülözhetetlen” munkájáért aggódott. Ezzel szemben Muiznieks Svédországról például igen jó véleménnyel van.

Muiznieks még tavaly októberben látogatott a skandináv államba, az akkori tapasztalatai alapján írt jelentést az Európa Tanácsnak. És hogy a svédek mennyire értenek egyet ezzel a vízióval, az kiderül 2018-ban, hiszen idén az északi országban is választásokat tartanak.

Svédország kellően nagylelkű volt a bevándorlókhoz és a menedékkérőkhöz, de a (2015-ös) vészhelyzet elmúlt, és visszatérhet a hagyományos bevándorlási politikájához – írja a svéd Aftonbladet lap, amely szerint a migránsok jogait nem szabad korlátozni, és engedni kell a családok egyesítését is. „Jogaik ilyen jellegű csorbítása csak megakadályozza a svéd társadalomba történő beilleszkedésüket. A családegyesítés ráadásul legális és biztonságos módja annak, hogy ezek az emberek eljuthassanak Svédországba. Ha meg akarjuk állítani a káoszt, akkor biztosítanunk kell ezt a lehetőséget” – fogalmazott.