Egyre többen elégedetlenkednek Macron miatt Franciaországban

 

Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő szerint egyre többen "zsörtölődnek" Emmanuel Macron francia elnök intézkedései miatt, de a népszerűsége nem csökkent jobban, mint elődjének ugyanennyivel a megválasztása után.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában azt mondta, a közkórházakban, az idősgondozásban és a termelők között is egyre nagyobb az elégedetlenkedés, mert Macron egyszerre nagyon sok mindenbe fogott bele, és az sok embert érint.

Párizs, 2017. szeptember 26.Emmanuel Macron francia elnök ismerteti az Európai Unió és az eurózóna reformjára vonatkozó javaslatait a párizsi Sorbonne egyetemen 2017. szeptember 26-án. (MTI/EPA pool/Ludovic Marin)

Párizs, 2017. szeptember 26.Emmanuel Macron francia elnök (MTI/EPA pool/Ludovic Marin)

Magyar Ágnes Zsófia egyetértett azzal, hogy Macron balról nyert ugyan választást, de most jobbról kormányoz, vagyis a baloldal jelöltje volt, de a jobboldal programpontjaiból is többet végrehajt. Népszerűsége emiatt a jobboldali szavazók között eddig emelkedett, most megtorpant.

Ez azonban a trendeknek megfelel, az előző elnöknél, Francois Hollande-nál is hasonló népszerűségi adatokat mértek kilenc hónappal a beiktatása után.