Soroshoz köthető szervezetek több millió dollárt költöttek a macedón választások befolyásolására

 

A Judicial Watch konzervatív jogvédő alapítvány az amerikai kormányzat beperlésével szerzett információt a Soros-szervezetekről, amelyek tevékenységükkel a macedón és az albán belpolitikát akarták befolyásolni - mondta a szervezet igazgatója kedden az M1 aktuális csatornának adott interjúban.

Christopher J. Farrell közölte, a Soros Györgyhöz köthető szervezetek több millió dollárnyi támogatást kértek és kaptak, hogy megpróbálják befolyásolni a macedón választások kimenetelét. Hozzátette: ezek a szervezetek mindenféle politikai aktivitást végeztek és becslések szerint csaknem 186 dollárt költöttek szavazóként Macedóniában.

Az igazgató azt mondta, szervezete a kormányzat ellenőrzését tekinti feladatának. Ha kell, bírósághoz fordulnak – mondta -, így tudták felderíteni a Soros-féle tevékenységet Macedóniában és Albániában.
Szerinte Soros György mindezt a saját maga érdekében csinálja, “perverz módon” kitalálta, hogyan működtesse vagy befolyásolja a kormányzatokat, az amerikai állami különböző szerveit, akár a külügyminisztériumon vagy olyan szervezeteken keresztül, mint az amerikai nemzetközi fejlesztési ügynökség (USAID).

Christopher J. Farrell szerint Soros György köreihez tartoznak az úgynevezett politikai rosszfiúk, például az amerikai külügyminisztériumban is vannak politikai szövetségesei, akikkel hasonló a gondolkodása és közös globális szemléletmódot képviselnek.

Azt firtatta, miért vesz részt az Egyesült Államok Külügyminisztériuma olyan tevékenységekben, amelyek az alternatív médiát támogatják komoly tőkével, és miért tartja fenn még mindig a kapcsolatot Sorossal és a Soros-alapítványokkal.

Azon véleményének is hangot adott, hogy a washingtoni profi politikai osztály kívülállóként tekint Donald Trumpra, mert az elnök nem hivatásos politikus és nem szentelte egész életét a közpolitikának. Szerinte ez a politikai osztály keresztbe tesz saját elnökének, sőt nyíltan szabotálja a munkáját.

A Judicial Watch igazgatója ezzel magyarázta azt, hogy bár Donald Trump erős kapcsolatot szeretne Magyarországgal, a külügyminisztérium politikai döntéshozóinak egy része – amely az Obama-kormányzatból marad ott – nem képes haladni a korral, ezért Orbán Viktor és Magyarország érdekei, valamint Donald Trump és az Egyesült Államok érdekei ellen dolgoznak.